Actualitzat 17/04/2015 14:21

Llancen la campanya 'El valor dels aliments' contra el malbaratament del menjar

Lanzan la campaña ‘El valor de los alimentos’ contra el desperdicio de la comida
Foto: ASOCIACIÓN NATURALISTAS GIRONA

GIRONA, 17 Abr. (EUROPA PRESS) -

La Fundació ENT, l'Associació de Naturalistes de Girona i Espai Ambiental han llançat la campanya 'El valor dels aliments' amb l'objectiu de conscienciar la població sobre l'aprofitament dels aliments.

   Cada any es desaprofiten a Catalunya més de 250.000 tones d'aliments, fet que suposa un gran excés de recursos naturals i importants pèrdues econòmiques de centenars de milers d'euros anuals, segons informa aquest divendres en un comunicat l'Associació de Naturalistes de Girona.

   La campanya, que ha començat aquest dijous amb una activitat per aprofitar aliments sense valor comercial a la Universitat de Girona (UdG), continuarà amb quatre activitats més que es realitzaran fins al mes de juny.

   En concret, els impulsors de la campanya preveuen dos àpats d'aprofitament --una a Torroella de Montgrí i una altra, a Banyoles--, un curs de formació per a restauradors i ensenyar-los pràctiques d'aprofitament i una recollida de fruites i verdures que presenten defectes o són petites pel que no poden ser venudes.

   Pels impulsors d''El valor dels aliments' és important incidir en la necessitat de no desaprofitar menjar perquè s'utilitzen molts productes per produir-lo i perquè el consum d'aliments és una de les despeses més importants per a les famílies.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés