Actualitzat 02/05/2017 18:03

Les pintures de Lluís Lleó arriben al Park Avenue de Nova York

Escultura de Lluís Lleó en el Park Avenue de Nova York
GALERIA MARC DOMÈNECH

BARCELONA, 2 Maig (EUROPA PRESS) -

El Park Avenue de Nova York acull una instal·lació de gran format integrada per cinc grans blocs de pedra pintats a càrrec de l'artista català Lluís Lleó en una acció en la via pública iniciativa de NYC Parks'Art i de The Fund for Park Avenue, han explicat fonts de la Galeria Marc Domènech a Europa Press.

La instal·lació esculto-pictòrica vol ser un gest a Mies van der Rohe i un homenatge a una tradició pictòrica catalana que es podrà veure fins al 31 de juliol en la gran illa, acompanyada d'una exposició paral·lela en l'Institut Cervantes de Nova York.

La intervenció, que Robert Hughes ha qualificat de quadres "vigorosament materials", està formada per cinc grans blocs de pedra sorrenca procedents de l'Empordà, al costat del Mediterrani, i que estan pintats en l'anvers i revers.

Sobre el pedestal mesuren gairebé quatre metres d'altura, i estan col·locats entre els carrers 52 i 56: El primer al costat del Seagram Bulding és un gest a Mies van der Rohe.

Amb la instal·lació 'Morpho's Nest in The Cadmium House', Lleó (Barcelona, 1961) vol homenatjar la tradició del fresc del Romànic català, que va sorgir fa set segles, així com el viatge que va realitzar fa vint anys de Barcelona a Nova York.

"Aquestes pedres són el refugi i el resguard d'allò fràgil, delicat i fugaç. Un lloc on poden niar els somnis que tots tenim; que no mori la pintura, que surti del meu estudi, que es xopi de pluja i s'assequi amb el sol, i que l'acariciï la brisa primaveral", diu l'artista.

Per a ell, The Cadmium House és aquest lloc pur que un somia poder trobar en la seva vida: "Aquest lloc on descansen els records i on es rendeix tribut a l'art abans de nosaltres".

INSTITUT CERVANTES I IRL

La iniciativa ha estat possible gràcies a una col·laboració entre el pintor, els dos promotors, la Galeria Marc Domènech, l'Institut Cervantes, l'Institut Ramon Llull (IRL), Banc Sabadell, Indus i The Hue.

En anteriors ocasions, han participat artistes de la talla de Jean Dubuffet, Robert Indiana i Niki de Saint Phalle en un programa que enfonsa les seves arrels l'any 1967 i que té l'objectiu de mostrar escultura en un lloc públic.

L'obra de Lleó forma part de diverses col·leccions internacionals com la del Museu Nacional Centre d'Art Regna Sofia, la Morgan Library de Nova York, el Nagoya Art Museum del Japó, el Pérez Art Museum de Miami, la Col·lecció Fundació Bancària La Caixa i la Col·lecció Banc Sabadell.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés