Actualitzat 27/04/2017 16:12

Comença l'aplicació de la vacuna per controlar la població de senglars a Catalunya

Senglar (Arxiu)
GOVERN

MATADEPERA (BARCELONA), 27 abr. (EUROPA PRESS) -

Investigadors de l'Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han començat aquest dijous l'aplicació de la vacuna immunecontraceptiva que regularà la reproducció dels senglars.

Ho ha fet mitjançant la injecció sobre un exemplar capturat a Matadepera (Barcelona) i forma part d'un iniciativa pionera a nivell mundial, en aplicar-se sobre animals urbans i periurbans de Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Matadepera i Vacarisses, segons ha informat la UAB en un comunicat.

Al llarg d'aquest 2017 s'aplicarà sobre un centenar de senglars dels municipis propers al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Sant Cugat i així es farà anualment fins al 2019, amb l'objectiu de superar els 300 exemplars i durant aquest temps els experts faran seguiment periòdic dels paràmetres biològics per avaluar la seva efectivitat.

En aquest sentit, la vacuna genera anticossos que influeixen en el comportament a l'hora de reproduir-se, amb una durada depenent del cas d'entre dos i cinc anys, no suposa una amenaça ni per a l'animal ni per al consum de la seva carn.

L'estudi està coordinat pel Grup d'Investigació sobre Esterilitat de la UAB, liderat pel professor de Sanitat i Anatomia Animals, Manel López-Béjar, en el qual també participa la investigadora del National Wildlife Managament Centri, Animal and Plant Health Agency (APHA), Giovanna Massei.

El projecte està finançat amb 4.000 euros anuals per cadascuna de les administracions locals, mentre que la Diputació de Barcelona, el primer any, aporta 35.000 euros, una xifra que pot variar en els exercicis posteriors, depenent de la seva incidència.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés