Publicat 23/03/2015 13:02

Barcelona emprèn un projecte per reinserir 3.000 persones en risc d'exclusió

Maite Fandos (CiU)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 23 març (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona, l'Entitat Catalana d'Acció Social (Ecas), la Federació d'Empreses d'Inserció de Catalunya (Feicat) i la Creu Roja han presentat aquest dilluns el programa 'Làbora' d'inserció laboral per a persones en risc d'exclusió social derivades dels serveis socials municipals.

El govern municipal aportarà 1.200.000 euros i les entitats, 300.000 entre totes, per arribar a 3.000 beneficiaris que les entitats estan seleccionant, ha dit aquest dilluns en roda de premsa la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Maite Fandos, al costat de la presidenta d'Ecas, Teresa Crespo; el coordinador de Creu Roja, Enric Morist; el secretari general de Feicat, Albert Alberich, i el director de Serveis a l'Institut Municipal de Serveis Socials.

El programa ja ha començat i ja hi ha 79 persones inserides al projecte, que forma les persones d'aquest col·lectiu i que té la seva següent cita el 10 de juny, quan les entitats reuneixin els candidats seleccionats amb les empreses.

El projecte té una plataforma que intercomunica les entitats, la institució municipal i les empreses perquè es pugui trobar feina a través dels serveis socials: "Generem instruments d'atenció. Enfatitzem l'ocupació. Coordinem els recursos que existeixen i adaptem les ofertes al col·lectiu", segons Fandos.

"Es tracta d'alinear els serveis socials amb l'ocupació", ha incidit Fandos, que, en resposta als periodistes, ha aclarit que la continuïtat del projecte amb vista al pròxim exercici depèn de les conclusions d'aquesta primera edició, tot i que ha dit que és voluntat del consistori que continuï.

LES ENTITATS

En nom de les entitats, Alberich ha explicat que el projecte crea un mercat per a persones en tres circumstàncies: "Les que només necessiten una posada al punt; persones que necessiten més ajuda, que no poden entrar encara al mercat i necessiten una adaptació; i persones de línia intermèdia que necessiten una requalificació professional".

Ha explicat que les ofertes del projecte s'han d'adequar a les persones i que el programa ofereix un servei d'acollida, un servei d'orientació laboral, un servei en capacitació en competències transversals i tècniques professionals, en alguns casos amb formació professionalitzadora.

Les entitats han explicat que ja tenen 200 ofertes d'empreses i que el projecte està encarat a buscar l'estabilitat laboral, tot i que han destacat que les ofertes laborals posteriors seran les que ofereixi el mercat, ja que el programa està destinat a capacitar les persones perquè puguin accedir a empreses ordinàries, i han recordat que el 40% de la contractació es fa per a un mes: "Últimament es fan contractes per setmana".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés