Publicat 15/06/2016 17:23

Més de 96.000 persones amb discapacitat intel·lectual no poden votar

Urna electoral
EUROPA PRESS

MADRID, 15 juny (EUROPA PRESS) -

Més de 96.000 persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o deteriorament cognitiu a Espanya no tenen reconegut el dret de sufragi, segons les dades actualitzades pel Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), que recull Europa Press.

L'Estat espanyol continua sense aplicar la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat de l'ONU, ratificada el 2008, ja que impedeix exercir el dret de sufragi a les persones que tenen una sentència judicial d'incapacitat total. La Llei Orgànica de Reforma Electoral (LOREG) encara no ha estat modificada pel Parlament espanyol i milers de ciutadans queden un altre cop exclosos dels comicis.

Per aquest motiu, el CERMI, que representa més de quatre milions de persones i les seves famílies, ha convocat una concentració davant del Congrés dels Diputats divendres que ve, 17 de juny, d'11.30 a 13.30 hores, amb la finalitat d'exigir el dret al vot per a totes les persones amb discapacitat i que, a més, es doti de plena accessibilitat universal als processos electorals.

La concentració, que es farà sota el lema 'Vota perquè votem', tindrà lloc a la Plaza de las Cortes de Madrid, al costat del monument a Miguel de Cervantes, i servirà per demanar, en plena campanya electoral, que les eleccions del 26 de juny siguin els últims comicis en què aquest col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual no tinguin reconegut el dret de sufragi.

L'acte consistirà en la instal·lació de meses electorals simulades, i s'invitarà tots els assistents a votar per mitjà de paperetes accessibles, en què demanarà el dret de sufragi per a tota la ciutadania i l'accessibilitat dels processos electorals. A més, l'objectiu de l'organització és que l'esdeveniment tingui un caràcter no només reivindicatiu, sinó també lúdic. Es pot donar suport a la iniciativa a Twitter amb l'etiqueta #Votaparaquevotemos.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés