Publicat 07/07/2015 13:03

La ILP per a una nova llei d'educació porta 95.000 firmes al Parlament

Los promotores de la ILP para un nuevo sistema educativo entregant 95.000 firmas
EUROPA PRESS

BARCELONA, 7 jul. (EUROPA PRESS) -

La comissió promotora de la iniciativa legislativa popular (ILP) per a una nova llei d'educació a Catalunya, ha lliurat aquest dimarts al Parlament 95.000 firmes de suport, una xifra que supera les 50.000 rúbriques mínimes necessàries perquè prosperi la seva tramitació.

En declaracions als mitjans a les portes de la Cambra catalana, la portaveu de la comissió promotora Rosa Cañadell ha dit que la ILP planteja "un nou enfocament del sistema educatiu a Catalunya" perquè ni la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) ni la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) asseguren una educació equitativa i de qualitat.

L'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) ha validat les firmes necessàries perquè tiri endavant el procés de la ILP, i a partir d'ara el Parlament les revisarà i la iniciativa haurà de passar per la Mesa per després poder ser debatuda i votada: "Esperem que s'aprovi", ha afirmat Cañadell.

Ha destacat el "gran consens social" que suposa haver reunit gairebé 100.000 firmes, el que significa que la societat civil realment vol un altre tipus d'educació.

Cañadell ha afirmat que aquesta ILP és "del tot necessària" i ha afegit que espera que el Parlament coincideixi amb això, i des de l'Assemblea Groga han expressat la satisfacció pel suport rebut.

El Parlament va validar els plecs per començar a recollir firmes de la ILP l'octubre del 2014, moment en el qual va donar un termini de recollida de 120 dies -quatre mesos, fins al febrer--, si bé la promotora va demanar una ampliació del termini de tres mesos.

GRATUÏTAT DE L'EDUCACIÓ

La ILP defensa la "gratuïtat total" de l'educació fins a la universitat; que s'eliminin progressivament les escoles concertades --una anomalia a Europa, segons Cañadell--; que torni la democràcia als centres; es blindi el català com a llengua vehicular, i s'augmenti el pressupost per situar-lo a la mitjana de la UE.

La proposta, que advoca per una educació laica, pública, popular, democraticoinclusiva, coeducadora i en català, ha estat llançada per l'Assemblea Groga com a mesura per revertir les retallades i les privatitzacions en l'educació pública.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés