Actualitzat 24/02/2017 14:52

Sis edificis de Barcelona obriran setmanalment mostrant "modernisme més enllà de Gaudí"

Interior de la Casa Felip
EUROPA PRESS

La majoria no estan oberts al públic i només es veien mensualment

BARCELONA, 24 febr. (EUROPA PRESS) -

Sis edificis singulars de Barcelona habitualment tancats al públic es podran visitar una vegada a la setmana mostrant un "modernisme més enllà de Gaudí", ha anunciat l'empresa organitzadora, Cases Singulars, aquest divendres en roda de premsa.

Les visites, que costen entre 9 i 14 euros, s'han programat de manera que cada dia de la setmana obri una casa diferent, oferint la possibilitat de visitar un edifici cada dia.

D'aquesta forma, Cases Singulars canvia el seu enfocament: "Fins ara, cada edifici obria una vegada al mes, però vèiem que era insuficient i ens hem decidit a fer el salt a una vegada per setmana", ha explicat una de les dues sòcies de l'empresa, Isabel Vallés.

Els edificis triats per a la visita setmanal són majoritàriament seus de fundacions o institucions: el Palauet Casades, seu del Col·legi de l'Advocacia; la Biblioteca Arús, que manté l'ús; el Palau Baró de Quadras, seu de l'Institut Ramon Llull; la Casa Rocamora, seu de la fundació; la Casa Felip, seu de la Fundació Vila Casas; i la Casa Amatller, seu de l'Institut Amatller d'Art Hispànic.

REIVINDICAR PUIG I CADAFALCH

Els edificis són modernistes o bé una mica anteriors, i entre ells n'hi ha dos de Josep Puig i Cadafalch --Casa Amatller i Palau Baró de Quadras, als quals se sumen visites sota demanda a la Casa de les Punxes--, arquitecte de qui les sòcies de l'empresa es consideren molt seguidores.

"Volem mostrar el modernisme més enllà de Gaudí, perquè hi ha moltes més coses. Puig i Cadafalch va treballar amb més de 50 artistes i artesans a la Casa Amatller. Mereix un reconeixement com a arquitecte, urbanista, historiador, i polític", ha defensat Vallés.

Per l'Any Puig i Cadafalch, estan treballant per obrir altres edificis de l'arquitecte no visitables actualment, crear un passaport amb descomptes per visitar els seus edificis, i organitzar tres itineraris: un per les façanes de les seves cases a l'Eixample, un altre centrat en l'urbanisme per plaça Catalunya i via Laietana, i un altre pels pavellons firals de Montjuïc.

OBERTS AL TURISME

El canvi d'enfocament de l'empresa ha inclòs centrar-se només a la ciutat de Barcelona i obrir-se a turistes "que ja han vingut més d'una vegada i volen anar més enllà dels edificis icònics", afirma la copropietària de Casis Singulars.

Turisme de Barcelona farà difusió de les seves visites, i tots els dies que obren els sis edificis d'obertura setmanal seran en anglès, a més d'en català i castellà, després d'haver "consolidat" el públic local.

No obstant això, les visites són més en profunditat que les pensades per a turistes: "Som molt historicistes, ens centrem en els personatges, en la Barcelona del moment en què es va construir per entendre per què es va fer així. Som molt rigorosos i no ens quedem només amb les anècdotes", ha assegurat la propietària de l'empresa, fundada per una historiadora i una historiadora de l'art, i que té guies que han estudiat aquestes carreres i també arquitectura.

A més dels sis edificis d'obertura setmanal, seguiran obrint una vegada al mes cinc altres edificis: Taller Oleguer Junyent, Torre Bellesguard, Acadèmia de Belles Arts, Hotel Espanya i Casa de les Punxes, aquesta última oberta habitualment però en la qual fan visites amb els seus propis guies.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés