Actualitzat 31/07/2015 17:34

Provada amb èxit a Guinea una vacuna "altament eficaç" contra el contagi de l'ebola

   LONDRES, 31 (EUROPA PRESS)

Una vacuna contra l'ebola provada a Guinea ha demostrat un alt nivell d'efectivitat en impedir que unes 4.000 persones vacunades i exposades al virus durant deu dies no s'encomanin, segons ha informat aquest divendres la prestigiosa revista científica 'The Lancet'.

   Els resultats de la prova de la vacuna rVSV-ZEBOV han posat de manifest que un grup de 4.123 persones que van estar exposades al virus amb l'administració prèvia de la vacuna no es van encomanar d'ebola durant deu dies.

   Un altre grup de 3.528 persones exposades al virus van ser vacunades més tard i, d'aquesta mostra, 16 persones es van encomanar amb l'ebola. La prova de la vacuna desenvolupada per Merck s'ha dut a terme a Guinea entre l'1 d'abril i el 20 de juliol, amb 90 grups diferents que van sumar un total de 7.651 persones.

   "Els resultats d'aquesta anàlisi interina indiquen que (la vacuna) rVSV-ZEBOV pot ser altament eficaç i segura en la prevenció de la malaltia del virus de l'Ebola i és probablement més efectiva en la població quan s'administri davant d'un brot d'ebola per mitjà d'una estratègia de vacunació per grups", han afirmat els experts que signen l'article publicat per 'The Lancet', recollit per Europa Press.

   L'article en la publicació especialitzada està signat per Ana María Henao-Restrepo; Ira M Longini; Matthias Egger; Natalie E Dean; W John Edmunds; Anton Camacho; Miles W Carroll; Moussa Doumbia; Bertrand Draguez, Sophie Duraffour, Godwin Enwere, Rebecca Grais, Stephan Gunther; Stefanie Hossmann; Mandy Kader Kondé; Souleymane Kone; Eeva Kuisma; Myron M Levine; Sema Mandal; Gunnstein Norheim; Ximena Riveros; Aboubacar Soumah; Sven Trelle; Andrea S Vicari; Conall H Watson; Sakoba Kéïta; Marie Paule Kieny; i John-Arne Rottingen.

   El brot d'ebola a Àfrica Occidental ha registrat més de 27.000 casos amb més d'11.000 morts des del 2014, segons el balanç actualitzat a final de juliol per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Libèria, Sierra Leone i Guinea comptabilitzen la majoria dels casos i de les víctimes mortals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés