Actualitzat 22/10/2015 16:31

La 'Great Tuna Race' de marcatge de tonyines gegants dobla els participants

I.Ferrer, director de la Great Tuna Race, y el conseller J.M.Pelegrí
EUROPA PRESS

El 2016 es farà a Lanzarote i s'està negociant per ampliar-la a altres zones de la Mediterrània

BARCELONA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

La segona edició de la 'Great Tuna Race', una carrera de pesca recreativa consistent en el marcatge de tonyines gegants, ha doblat el nombre d'equips participants, passant de 21 l'any passat a 41 aquest any.

Segons ha informat el director de la prova, Ignasi Ferrer, aquest dilluns en roda de premsa, també s'han ampliat els ports que hi participen, amb la incorporació del de Blanes (Girona) --16 i 17 de maig--, que se suma als del Garraf (Barcelona) --30 i 31 de maig-- i Llançà (Girona) --29 i 30 d'agost--.

Alhora, ha avançat que amb vista a l'any que ve ja s'ha confirmat l'extensió de la 'Great Tuna Race' a les Illes Canàries, amb la participació de la Marina Lanzarote, i ha assenyalat que els organitzadors estan en negociacions per ampliar-la a altres zones de la Mediterrània.

Es tracta d'una prova competitiva de captura, marcatge i alliberament de tonyines gegants, organitzada per l'Associació Catalana per una Pesca Responsable (ACPR), en col·laboració amb World Wide Foundation (WWF) i la International Game Fishing Association (Igfa), amb el suport de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

La prova va néixer l'any passat amb l'objectiu de promoure la pesca responsable i el respecte al medi ambient i impulsar la investigació de la tonyina mediterrània per conèixer com evoluciona la població per permetre'n la gestió racional.

Consisteix en tres sets de dos dies --actualment ja estan ocupades totes les places-- durant els quals els participants pesquen i marquen tonyines gegants, mitjançant marques de tipus convencional ('spaguetti') i electròniques (seguiment per satèl·lit), cosa que es fa amb la supervisió dels científics de WWF, que serà l'organització que analitzarà les dades recollides.

Guanyarà l'equip la tonyina marcada del qual faci un desplaçament més gran --en milles nàutiques--, mesurat d'acord amb la seva marca --el nombre més elevat de dades recollides--, i obtindrà un reconeixement simbòlic.

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha destacat que la tonyina mediterrània ha passat de ser "una espècie amenaçada a ser recuperada de manera excel·lent", cosa que ha assegurat que no s'hauria aconseguit sense dades.

Alhora, ha celebrat que aquesta prova sigui fruit de la col·laboració público-privada i que el projecte fomenti la sostenibilitat i la responsabilitat col·lectiva.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés