BARCELONA, 18 Set. (EUROPA PRESS) -
Catalunya, que ha estat distingida 'Regió Europea de la Gastronomia 2016' pel seu patrimoni agroalimentari, els seus receptaris centenaris i diversos, i la seva varietat de productes, presentarà la setmana que ve a Europa els atributs que l'han fet mereixedora d'aquest reconeixement.
Així, entre el 22 i el 30 de setembre, Catalunya mostrarà l'impacte d'aquesta distinció i totes les activitats programades sobre aquesta qüestió en la Commission for Social Policy, Education, Employment, Research and Culture (Sedec) i l'Expo-Milà, ha informat el Govern en un comunicat aquest divendres.
La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per una plataforma de regions europees i administrada per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme.
El seu objectiu és estimular, recopilar i difondre el coneixement per contribuir a una millor qualitat de vida en les regions europees a través de la promoció de les cultures alimentàries i de l'estímul de la innovació gastronòmica.
Catalunya ha aconseguit obtenir la distinció gràcies a la seva herència cultural i que la cuina catalana està liderant la gastronomia internacional, amb ambaixadors com els xefs Joan Roca i Ferran Adrià.
Ara, la comunitat vol promoure els productes alimentaris i la gastronomia catalans com a elements essencials d'identitat i com a agents clau de la promoció turística.