Publicat 12/06/2020 12:29

Càritas Barcelona duplica les persones ateses durant la pandèmia

Míriam Feu, el cardenal Juan José Omella i el dtor.Critas Barcelona Salvador Busquets
@CARITASBCN

BARCELONA, 12 juny (EUROPA PRESS) -

Critas Barcelona ha doblegat el nombre de llars i persones ateses en els serveis de primera resposta durant els mesos d'abril i maig per la pandmia del coronavirus, respecte a l'any passat, de les quals la meitat s'ha apropat per primera vegada l'entitat o torna després d'un període de no necessitar-ho.

En roda de premsa telemtica de la presentació de la Memria 2019, el director de Critas Barcelona, Salvador Busquets, ha remarcat aquest divendres que el fet que la meitat dels atesos sigui per primera vegada o torna evidncia la "feblesa" del sistema de protecció quan arriba una crisi.

Les llars i persones ateses en els serveis de primera resposta a l'abril i maig d'aquest 2020 han estat 5.056 llars i 10.710 persones, mentre que en el mateix període de l'any passat van ser 2.369 llars i 4.660 persones, en les quals el perfil s'ha ampliat i fragmentat.

La cap d'Anlisi Social i Incidncia de Critas Barcelona, Míriam Feu, ha explicat que s'han triplicat les ajudes econmiques per a alimentació, passant de 93.000 a 311.000 euros, i s'han gairebé doblegat les destinades a habitatge, de 254.000 a 446.000, detectant un augment del realquiler d'habitacions.

Feu ha advertit que s'arriba a aquesta situació procedents d'una "crisi no resolta", ja que Critas Barcelona va atendre en 2019 a 16.636 llars, on viuen 32.729 persones, amb un creixement ja respecte a l'any anterior.

L'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha tingut un record per a les víctimes de la pandmia, ha mostrat la seva "preocupació" pel futur davant la crisi, i ha considerat que la solució passa pel treball conjunt i units entre administracions, entitats i societat civil.

Critas Barcelona ha avanat els primers resultats de l'impacte de la crisi a famílies ateses per la Covid-19, que ha revelat que un de cada quatre llars no té ingressos, quan abans del coronavirus era de gairebé una de cada deu, un 41% ha redut la despesa en alimentació i un 24% ha deixat de comprar els medicaments que necessita.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés