Actualitzat 30/12/2014 13:23

Neix una xarxa d'escoles catalanes insubmises a Lomce i un "manual de resistència"

Fapac presenta una red de escuelas catalanas insumisas a la Lomce
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 maig (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) ha presentat aquest dimarts una iniciativa per crear una xarxa d'escoles catalanes insubmises (XEI) a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) i un "manual de resistència" amb propostes realistes que els centres educatius i els pares poden aplicar.

Ho han anunciat en roda de premsa el vocal de Fapac Andrés Encinas i la representant de la comissió 'No retallades' de l'Escola Patronat Domènech del barri de Gràcia de Barcelona --entitat impulsora de la xarxa--, Maria José Ruiz, qui ha avisat: "No només protestem, sinó que no acatem".

Han precisat que les propostes que recull el manual i que traslladaran les famílies i les escoles són: mantenir la immersió lingüística; utilitzar els actuals llibres de text --i no els de la 'llei Wert'--; evitar la segregació per sexe, llengua o coneixements --amb la implantació de la Formació Professional Bàsica (FPB)--; estudiar per competències bàsiques, i recomanar als pares no escollir les assignatures de religió ni la d'afany emprenedor, entre d'altres.

Així, els impulsors de la XEI han iniciat aquest dimarts una "campanya sostinguda en el temps i el territori per mitigar l'impacte de la Lomce", i ho han fet en forma de xarxa per sentir-se units davant de la desobediència i amb la finalitat de visualitzar el malestar que genera la Lomce entre la comunitat educativa, ha relatat Ruiz.

Aquesta campanya es portarà a terme en les escoles i instituts, però també en el territori, per buscar vincles entre les Ampas de diferents centres i promoure el posicionament públic de les administracions locals, i a la societat amb mobilitzacions juntament amb el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (Muce) i pressionant la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat perquè es defineixi.

Per aquesta raó, han demanat a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, "resistència activa" amb imaginació i valentia per portar a terme mesures de desobediència a l'esperit de la llei, ja que fins ara només ha fet declaracions sense donar cap instrucció concreta.

Per formar part d'aquest grup, els centres poden escollir quines de les línies d'acció propostes tiren endavant en els seus centres i l'únic requisit per formar part de la XEI és que hi hagi un compromís des del Consell Escolar del centre, que és l'òrgan de govern.

CONSELLS ESCOLARS

Ruiz ha dit que la proposta, que en aquestes últimes setmanes han anat explicant en el territori, ha rebut molt bona acollida, si bé fins a finals de juliol no precisaran el nombre de centres que s'han sumat a la iniciativa, i Fapac ha afegit que un total de 150 consells escolarss'han declarat "anti-Lomce" en la campanya informativa que porten fent fa un any.

Alzines ha titllat la 'llei Wert' de "contrareforma educativa" que òbvia la funció social de l'educació, dinamita la immersió lingüística, destrueix el model d'escola pública i democràtica, privatitza el sistema educatiu, i arruïna la Formació Professional (FP), entre d'altres crítiques.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés