Actualitzat 15/02/2015 20:26

Un triplet de Messi lidera el 5-0 contra el Llevant

Los jugadores del Barça se felicitan entre sí por su victoria.

MADRID, 15 Feb. (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona s'ha imposat (5-0) aquest diumenge al Llevant al Camp Nou per seguir l'estela del líder Reial Madrid, en la trobada corresponent a la jornada 23 de la Lliga BBVA, amb un 'hat-trick' d'un Leo Messi que persegueix el 'pichichi' Cristiano i que brilla acompanyat de Neymar i Luis Suárez, amb un tant cadascun.

El conjunt de Luis Enrique ha superat sense majors problemes al Llevant per arribar a l'onzena victòria consecutiva --igualant la millor ratxa del Barça de Pep Guardiola el 2009, on van signar el triplet-- i mantenir el pols pel títol de Lliga amb l'equip blanc (separats per un punt), després de la seva victòria davant del Deportivo.

El tècnic blaugrana ha fet rotacions pensant en el desgast sofert entre setmana davant del Vila-real i en vigílies del compromís europeu davant del Manchester City, a on esperen amb totes les peces a punt. L'uruguaià Luis Suárez i els espanyols Piqué i Jordi Alba han estat suplents i Martín Montoya, Adriano, Bartra i Pedro han tingut l'oportunitat de reivindicar-se.

En el seu partit número 300 a la Lliga BBVA, Leo Messi ha tornat a donar una classe magistral de futbol basada en gols i assistències amb un nou 'hat-trick', per seguir retallant a Cristiano al 'pichichi' i quedar-se a tan sols dos tants (26 per 28 del portuguès), i una altra assistència per al seu soci ideal Neymar.

A la primera meitat, el Llevant ha començat valent i buscant contraatacs per fer mal a un Barça que ha inclinat el camp des del primer minut. Tot i això, per sorprenent que sembli, la primera ocasió clara del partit l'ha tingut Barral que ha rematat molt alt després d'una bona jugada de Xumetra. L'ensurt visitant ha despertat el tàndem Messi-Neymar que ha respost amb una bona jugada entre tots dos. En el minut 17, Messi ha tret la vareta per inventar un excel·lent passi cap a Neymar i aquest va posar el primer de la tarda de manera poc ortodoxa i amb molt suspens.

El quadre llevantí hauria pogut empatar però un altre cop Barral ha fallat un remat d'aquí a l'àrea. A la vora del descans, el que no ha perdonat ha estat el Barça. La pressió alta de Bartra ha tingut efecte, va robat la pilota a Uche per lliurar a un Messi que suma i segueix i va definir de xut creuat per posar el 2-0.

SUÁREZ TANCA EL CORRECTIU AMB UN GOLÀS

Amb el partit sentenciat tot i la bona primera part feta pel Llevant, els de Lucas Alcaraz han donat moltes facilitats defensives davant del festival golejador culer. Busquets s'ha vestit de Xavi i ha donat un gran passi a Pedro perquè aquest, generós, li cedís a Messi perquè fes el 3-0. Poc després, el protagonista va tornar a ser Neymar, que ha provocat un penal que, aquesta vegada sí, Messi s'ha encarregat d'anotar per adjudicar-se un nou triplet en el seu compte golejador.

Amb el 4-0, els dos tècnics han mogut fitxa. Ha sortit l'uruguaià Luis Suárez substituint a Neymar i aviat s'ha unit a la festa. Un centre de Pedro ha estat rematat de xilena per ell per al clavar el cinquè davant del clamor de tot el Camp Nou i tancar la festa blaugrana.

El Barça suma i segueix amb la seva particular ratxa i el seu gran nivell i ja mira al rècord de Frank Rijkaard de 18 victòries seguides. Per part seva, el Llevant seguirà en descens una jornada més però caldrà centrar a polir les bones sensacions deixades a la primera meitat per sortir dels llocs de la cua.