Actualitzat 09/09/2014 10:05

Cilic guanya Nishikori i es corona a Nova York

MADRID, 9 (EUROPA PRESS)

El croat Marin Cilic, número 16 del món, s'ha imposat de manera aclaparadora a la final al japonès Kei Nishikori (6-3, 6-3, 6-3) i ha aixecat el primer Grand Slam de la seva carrera en conquistar l'Open dels Estats Units, quart i últim 'gran' de la temporada, i relleva l'espanyol Rafa Nadal com a campió del torneig estatunidenc.

En una de les finals més ràpides que es recorden a Flushing Meadows (una hora i 56 minuts), Cilic, de 25 anys, no va donar opció al japonès. De fet, Nishikori, onzena raqueta mundial, es va mantenir al partit durant el primer set, i només va cedir el servei al sisè joc.

El croat, botxí de Roger Federer en semifinals, afinava les línies de fons i llançava pilotes creuades davant de les quals el seu rival no va poder fer res. El ritme vertiginós del partit no permetia errors i, tot i que el japonès defensava bé el servei, la pèrdua del servei en el sisè joc va ser determinant per acabar perdent el primer set.

La història semblava que es repetiria en el segon parcial, quan Cilic tornava a fer fallida en el tercer joc i posava les coses de cara amb un nou 'break' en el setè (2-5). Tot i això, Nishikori es va defensar i va trencar --en només una de les sis ocasions de les que va disposar-- el servei del croat. Un contratemps sense més importància per al balcànic.

El tercer parcial va ser sens dubte el que va presentar més batalla. Tot i que Cilic va aconseguir trencar el servei del seu contrincant en el quart joc, va patir per defensar diverses pilotes de 'break' del japonès, que es movia nerviós sobre la pista novaiorquesa i que anhelava convertir-se en el primer asiàtic campió d'un 'gran'.

Cilic, absent a l'edició del 2013 per una sanció de quatre mesos per dopatge, va haver d'esperar fins al novè joc per, a la segona de les pilotes de partit de què va disposar, posar punt final al partit a l'Arthur Ashe Stadium i entrar a la història del tenis balcànic. En total, Cilic se'n va anar amb 17 'aces', per només dos de Nishikori, i 38 cops guanyadors respecte dels 19 del seu rival, bona mostra de la seva superioritat.

Tot i la victòria del croat, els dos tennistes han fet història a Flushing Meadows. Des de l'Open d'Austràlia del 2005 no es donava en Grand Slam una final sense algun representant del 'Big Three': Rafa Nadal, Novak Djokovic i Roger Federer. I tot això amb dos finalistes fora del 'Top 10'.