Actualitzat 26/02/2015 17:02

Nadal torna al camí del triomf i passa a quarts a Buenos Aires

Rafa Nadal en el torneo de Buenos Aires

MADRID, 26 Feb. (EUROPA PRESS) -

El tenista espanyol Rafa Nadal ha debutat amb victòria en el torneig de Buenos Aires, puntuable per a l'ATP de categoria 250 i que es disputa en terra batuda, en derrotar l'argentí Facundo Argüello en dos sets (6-4 i 6-0) després de tans sols una hora i cinc minuts de partit, de manera que el balear aconsegueix el pas a quarts de final i torna a guanyar un partit després de l'eliminació a Rio de Janeiro.

Nadal, després del seu triomf en dobles al costat de Juan Mónaco, ha tornat a trobar sensacions sobre la pista d'argila, després d'un torneig de Rio en el qual no es va sentir còmode en els seus partits davant l'uruguaià Pablo Cuevas, al qual finalment va vèncer, i l'italià Fabio Fognini en semifinals contra qui va caure.

El balear, que torna al torneig de Buenos Aires després de la seva eliminació l'any 2005 davant Gastón Gaudio, ha debutat en aquesta ocasió contra l'argentí Facundo Argüello, número 146 de l'ATP, en el primer duel entre tots dos al circuit ATP. Gairebé 6.000 aficionats han poblat les grades del Billoch Caride per no perdre's el primer partit del manacorí a Buenos Aires deu anys després.

Al principi del primer set, Nadal ha començat amb bones sensacions en guanyar el servei d'Argüello i posar-se per davant al marcador. Tot i això, el jugador nascut a Córdoba (Argentina) s'ha anat deixant anar davant l'exnúmero 1 i ha aconseguit la igualada en el quart joc, posant-se per davant en el següent amb el seu servei.

En aquest punt, l'espanyol s'ha mantingut més sòlid amb el seu servei i no ha tornat a concedir cap pilota de ruptura. El manacorí ha aconseguit un nou 'break' en el setè joc, per sentenciar el set amb el seu servei en el desè.

Afectat per aquesta circumstància, l'argentí no ha aixecat el cap davant un sòlid Nadal. El cordovès només ha pogut aconseguir un total de 4 punts en tot el segon parcial per emportar-se un 'rosca' del tenista espanyol, que ha acabat tancant el partit en només 64 minuts.

L'enfrontament ha tingut diverses cares conegudes a la tribuna amb la presència de Guillermo Vilas, que és fins ara el jugador que més tornejos de terra batuda ha guanyat amb 46. Precisament un menys en té Nadal, que podria igualar aquesta marca a la capital argentina.

Ara, l'exnúmero un del món es mesurarà en quarts de final a un altre argentí, Federico Delbonis, que ve de derrotar l'italià Paolo Lorenzi en dos sets (6-4 i 6-2). El balear només s'ha enfrontat una vegada a l'argentí, fa dos anys a Viña del Mar, imposant-se en dos còmodes sets (6-3 i 6-2).