Actualitzat 02/01/2015 17:07

Nadal s'enfonsa davant de Murray en la seva reaparició

Rafa Nadal

MADRID, 2 (EUROPA PRESS)

El tenista espanyol Rafa Nadal, número tres del món, ha caigut eliminat a les semifinals del torneig d'exhibició d'Abu Dhabi davant de l'escocès Andy Murray en dos sets (6-2, 6-0), en un partit que ha evidenciat la seva falta de ritme competitiu en la seva reaparició després de superar els seus problemes físics causats per una apendicitis de la qual va ser operat el 3 de novembre.

El de Manacor va patir per aguantar el ritme de l'escocès en els primers compassos de partit, i es va trobar aviat amb un 3-0 en contra després de cedir el seu servei en el segon joc. L'estratègia del balear va passar llavors a intentar moure al seu rival per la pista.

Tot i això, Murray va suportar l'embat i ha defensat els seus serveis. En el vuitè i definitiu joc, Nadal va tornar a flaquejar i el britànic va consumar el trencament de servei, fet que va donar-li el primer set.

Ja en el segon parcial, l'espanyol no va donar mostres de recuperació. Després que Murray defensés el seu servei, l'escocès va posar el 2-0 després de trencar el del seu rival, i va ratificar el seu avantatge després de defensar diverses boles de 'break' en un llarguíssim tercer joc de gairebé 14 minuts.

El posterior 5-0, amb trencament i defensa de Murray, deixava poques esperances de remuntada per al Nadal. En el sisè joc, el campió olímpic va tancar el partit amb una 'rosca' amb què enviava el manacorí a la lluita pel tercer i quart lloc.

Així, Murray s'enfrontarà al guanyador de l'altre duel de semifinals, que disputaran aquest mateix divendres el número u del món, el serbi Novak Djokovic, i el suís Stanislas Wawrinka.