Actualitzat 06/05/2015 18:17

David Ferrer i Fernando Verdasco se citen als vuitens de final

David Ferrer en el Mutua Madrid Open

MADRID, 6 Maig (EUROPA PRESS) -

El tenista espanyol David Ferrer ha doblegat (6-4, 6-0) aquest dimecres el seu compatriota Albert Ramos per debutar amb victòria al Mútua Madrid Open, quart Masters 1.000 de la temporada, i es mesurarà ara en tercera ronda amb un Fernando Verdasco llançat i crescut davant del seu públic i que ha signat la seva segona remuntada en el torneig, en aquest cas davant de Marin Cilic (6-7(5), 7-6(5), 6-3), per barallar-se pels quarts de final.

'Ferru' ha arrencat la seva participació a La Caixa Màgica davant d'un combatiu Ramos, com va fer l'any passat, tot i que en aquesta ocasió la resistència del català ha durat només el primer set. El de Xàbia repetia debut a Madrid davant d'un rival exigent, de la casa, que coneixia bé el gladiador que tenia al davant. Així, un Ramos rodat després de superar la prèvia ha igualat l'agressivitat del seu rival i ha tingut les seves opcions.

En una Arantxa Sánchez Vicario passant-s'ho molt bé, el primer parcial ha estat un autèntic intercanvi de cops. Ferrer ha estat el primer a pegar, posant-se per davant amb un 'break' primerenc i un joc vertiginós que li ha permès posar-se 4-1 a dalt amb prou feines 20 minuts.

Tot i això, Ramos 'ha escalfat' la seva esquerra i ha frenat l'alegria de l'alacantí. El barceloní ha pegat amb duresa i ha millorat el seu servei, empatant el parcial (4-4) després de consolidar el 'break' en el setè joc. El català ha aguantat el tipus, però l'empenta a la resta del de Xàbia ha acabat trobant el seu botí.

Així, en el quart intent, Ferrer s'ha fet amb el set a la resta, deixant tocat un rival que ja no s'ha aixecat. Ramos, 'tocat' físicament, s'ha quedat a la riba i l'alacantí no ha ofert cap escletxa en el seu arrasador segon set.

Sabedor de la batalla que va rebre fa un any davant del seu mateix rival, en un xoc de segona ronda que se'n va anar als tres sets, 'Ferru' ha evitat sorpreses aprofitant els dubtes de Ramos. Contundent, el setè cap de sèrie a Madrid ha sumat un joc després d'un altre fins a endossar-li una rosca al seu compatriota. El de Xàbia, guanyador de tres tornejos ja aquest 2015, busca com a mínim millorar les semifinals de l'any passat (també el 2010 ho va aconseguir), el seu millor resultat a la capital.

VERDASCO ES CARREGA EL GUANYADOR DE L'US OPEN

Mentre 'Ferru' ha anat per la via ràpida, a l'Estadi 3 han ressonat els crits d'un públic lliurat a Fernando Verdasco. El madrileny ha allargat el seu partit de manera heroica i ha remuntat una igualada trobada, com va fer en el seu debut davant de García-López, per col·locar-se a vuitens de final.

El tenista espanyol ha sabut aguantar un irregular començament i ha reaccionat a cada 'break' del seu rival. Així, dos per cada costat i amb el tenista local de menys a més, les abarrotades grades han pressionat el croat.

Tot i això, Cilic s'ha endut la baralla i ha pres un avantatge de tranquil·litat per al que encara tenia per davant. I és que Verdasco no ha tirat la tovallola, s'ha encomanat al seu servei i ha esperat la seva ocasió en el segon set. L'opció ha arribat aviat i el madrileny ha caminat sòlid (4-1) fins que en el setè joc el seu rival ha aconseguit trencar el seu rival.

El tenista de l''Armada' s'ha vist llavors contra les cordes i sense marge d'error en un nou 'tie-break'. Amb 4-5 en contra, una doble falta de Cilic ha ressuscitat un Verdasco que no ha dubtat a atacar per empatar el partit i desencadenar la bogeria.

El madrileny, llançat en forçar el tercer parcial, ha forçat la màquina per no concedir ni una sola bola de 'break' al seu rival. En el cinquè joc, el tenista de l''Armada' ha trencat un Cilic superat per la grapa de Verdasco, que ha crescut davant del seu públic i que ha aprofitat la primera oportunitat per tancar la trobada. A la restada, 'Fer' va tombar el campió de l'US Open l'any passat, va posar el 5-5 en enfrontaments entre tots dos (el primer en terra) i es va citar amb el seu compatriota Ferrer per un lloc a quarts, el seu millor resultat fins avui (2009 i 2012).