Actualitzat 17/03/2015 14:30

Feliciano López salva la jornada espanyola a Indian Wells

Feliciano López

MADRID, 17 Mar. (EUROPA PRESS) -

Feliciano López ha salvat la jornada espanyola al torneig d'Indian Wells, primer Màsters 1.000 de la temporada, i s'ha convertit en el primer espanyol en arribar als vuitens de final en un dia on s'han acomiadat David Ferrer, Fernando Verdasco i Albert Ramos.

'Feli' ha tirat endavant un complicat partit davant l'uruguaià Pablo Cuevas, vintè cap de sèrie i que ha començat amb força el 2015, però que ha acabat caient en tres sets per 6-2, 4-6 i 6-3 després d'una hora i 46 minuts.

L'esquerrà ha basat el seu triomf en la fortalesa del seu servei, amb el qual ha signat 13 directes i només l'ha cedit en el segon set, i en el seu millor aprofitament de les seves opcions de 'break' ja que ha concedit una més (7) que el sud-americà, però les ha rendibilitzat òptimament.

L'espanyol ha guanyat el primer parcial amb relativa facilitat, gràcies a dos 'breaks', en el quart i en el vuitè joc, però Cuevas ha aguantat en el segon i ha aconseguit el seu únic trencament del partit amb 4-4 per forçar després el tercer i definitiu set on 'Feli' s'ha beneficiat d'un 'break' en el quart joc per aconseguir el bitllet a vuitens on es mesurarà amb Kei Nishikori, botxí de Fernando Verdasco.

El tenista japonès, actual número cinc del món, s'ha imposat al madrileny en un disputat partit que s'ha decidit en tres sets per 6-7(6), 6-1, 6-4 i després de dues hores i quart de partit.

La igualtat en el primer set de l'enfrontament ha portat al 'joc decisiu', on Verdasco, que havia salvat l'única bola de 'break' que s'havia donat fins el moment amb 4-3 guanyant, ha tret el seu repertori de cops per adjudicar-se el parcial. L'espanyol ha connectat 8 cops guanyadors pels 11 de Nishikori.

Tot i això, la pèrdua del primer set no ha condicionat la cinquena raqueta mundial, que ha aconseguit posar-se ràpidament 5-0 a dalt en el segon i forçar el tercer set definitiu, on el madrileny ha cedit el seu primer servei i ha quedat marcat per a la resta del parcial, en què el japonès ha defensat els seus serveis.

DERROTA DE FERRER

A més, la notícia negativa del dia per als espanyols a Indian Wells, ha estat l'eliminació de David Ferrer, vuitè favorit, que no ha pogut tirar endavant un complicat partit amb l'australià Bernard Tomic.

El de Xàbia, que està signant un positiu 2015 ja amb tres títols en el seu haver, ha sumat davant el tenista nascut a Stuttgart la seva segona derrota de l'any en 20 partits. 'Ferru' l'havia derrotat en els seus tres anteriors enfrontaments, l'últim fa un mes en el torneig d'Acapulco (Mèxic) que va conquistar l'alacantí.

Tot i això, en aquesta ocasió Tomic ha estat superior a l'espanyol per obtenir el triomf en dos sets per 7-5, 6-4, en un partit on l'espanyol no ha estat capaç d'aprofitar bé les seves nombroses opcions de trencament (13).

Finalment, també ha estat eliminat en la tercera ronda Albert Ramos, tot i que en el seu cas era més esperat ja que tenia davant el serbi Novak Djokovic, primer cap de sèrie, que l'ha derrotat en dos sets per 7-5, 6-3.

El català no ha pogut aprofitar l'erràtic dia que ha tingut el de Belgrad, que ha fet fins a 32 errors no forçats, però que malgrat aquest llast ha aconseguit tirar endavant un partit on ha començat amb 'break' en contra i en què no ha estat capaç d'aprofitar un 5-3 i servei.

A més, el tenista escocès Andy Murray, número quatre del món, ha accedit també als vuitens de final després de superar l'alemany Philipp Kohlschreiber en tres sets (6-1, 3-6, 6-1).