Actualitzat 19/02/2015 16:30

Ferrer supera els quarts a Rio després de l'abandonament de l'holandès De Bakker

El tenista español David Ferrer

MADRID, 19 Feb. (EUROPA PRESS) -

El tenista espanyol David Ferrer, segon cap de sèrie del torneig ATP de Rio de Janeiro (Brasil), va aconseguir el pas als quarts de final en derrotar l'holandès Thiemo de Bakker, que no va poder acabar el partit després de perdre el primer set al 'tie-break' i abandonar al començament del segon, mentre que el gironí Tommy Robredo es va acomiadar després de caure en la segona ronda davant l'austríac Andreas Haider-Maurer (6-3 i 6-2).

Ferrer, actualment el número 9 del rànquing ATP, no es va sentir còmode durant el matx davant un rival al qual ja havia derrotat aquest any en el seu primer partit de la temporada, al torneig de Doha (Qatar), en pista dura, havent de remuntar en tres durs sets (6-7(4), 6-4 i 6-3).

En aquesta ocasió, l'alacantí no va arribar al seu nivell habitual restant i només va gaudir d'una oportunitat de trencament en el sisè joc. Per la seva banda l'holandès De Bakker, número 136 de l'ATP, va tenir les seves opcions en el joc anterior però no va aconseguir concretar. Així, de la mateixa manera que a Doha, el primer parcial es va decidir en el joc decisiu.

Va ser en aquest moment quan el de Xàbia va mostrar el seu millor posicionament al rànquing mundial. Ferrer va aprofitar la seva tercera oportunitat en un disputat 'tie-break' que va conquistar després de 18 punts (10/8) i en què va haver d'aixecar amb el seu servei una oportunitat de set del jugador de La Haia.

Després d'aquest dur primer parcial, Ferrer va començar el segon amb la inèrcia guanyadora trencant per primera vegada el servei de De Bakker en la quarta oportunitat del joc i amb el seu servei es va posar 2-0. Va ser llavors quan l'holandès va demanar assistència mèdica i no va poder tornar al partit quan ja s'havia disputat una hora i tretze minuts.

Així, el guanyador d'11 tornejos ATP en terra batuda, sis d'ells en la gira sud-americana, el tenista que més ha guanyat juntament amb Nico Almagro, es mesurarà a un altre especialista com és Juan Mónaco. L'argentí, número 66 del rànquing i que va arribar fins al desè lloc el 2012, va derrotar el finlandès Jarkko Nieminen en dos parcials (6-1 i 7-6(4)) per aconseguir el pas a quarts de final.

Els dos tennistes s'han mesurat en set ocasions, amb balanç favorable per a l'argentí per 4-3. En el seu últim precedent el 2011, el de Tandil es va posar per davant al 'cara a cara' després de guanyar l'alacantí en el torneig de València sobre pista dura en tres sets (7-5, 1-6 i 6-3).

ROBREDO, ELIMINAT A SEGONA RONDA

Per la seva banda, menys sort va córrer l'espanyol Tommy Robredo, que disputava el torneig brasiler com a tercer cap de sèrie, i que va caure davant l'austríac Andreas Haider-Maurer (6-3 i 6-2) després d'1 hora i 8 minuts de partit, en un duel on el català ja va tenir des del principi massa problemes per mantenir el seu servei.

Tot i que l'austríac va malgastar tres pilotes de 'break' en el primer torn de servei del seu rival, sí va aconseguir trencar-lo a la següent oportunitat durant el quart joc del primer set. Haider-Maurer va sostenir aquesta diferència al marcador, la qual cosa li va servir per acabar imposant-se al primer set (6-3) en 37 minuts.

La dinàmica va ser bastant semblant en l'arrencada del segon set, amb un Robredo dubitatiu al servei. En el tercer joc, el tenista català no va poder aixecar les tres boles de trencament concedides al seu contrincant, fet que va col·locar per davant Haider-Maurer (3-1) per encarrilar un segon set que va acabar adjudicant-se per 6-2, en poc més de mitja hora.