Actualitzat 14/08/2014 12:41

Ferrer i Robredo avancen a Cincinnati i Verdasco i Baptista s'acomiaden

David Ferrer

MADRID, 14 Ago. (EUROPA PRESS)

Els tenistes espanyols David Ferrer i Tommy Robredo van avançar aquest dimecres a la tercera ronda del Màsters 1.000 de Cincinnati després de superar l'alemany Philipp Kohlschreiber i l'estatunidenc Sam Querrey, una cosa que no van poder aconseguir els seus compatriotes Fernando Verdasco i Roberto Bautista, derrotats pel croat Marin Cilic i el francès Gael Monfils, mentre que el suís Roger Federer ha afegit un nou capítol al seu llibre de gestes.

'Ferru' va haver de suar i allargar dosis de combat que ja va mostrar a Canadà que no les ha oblidat, tot i trobar-se en una temporada irregular. El de Jávea va deixar enrere la segona ronda del setè Màsters 1.000 de la temporada després de gairebé tres hores de partit i havent de salvar dues boles en el segon set. Sens dubte, la versió gladiadora de l'espanyol va sortir a relluir una vegada més.

El tenista de l''Armada' no va arrencar bé el seu primer partit en terres americanes, ja que va perdre el seu servei en el primer joc. Amb el duel igualat, Ferrer va aconseguir recuperar el seu servei en el vuitè joc i el parcial va arribar a un joc decisiu en què es va imposar Kohlschreiber. Un altre cop en el segon set, l'alacantí va començar complicant-se les seves opcions cedint el servei a les primeres de canvi.

'Ferru' va recuperar el seu servei en el novè joc però abans d'arribar al 'tie-break' l'espanyol va haver de salvar un 15-40, amb l'alemany acariciant ja el triomf. El favorit número sis a Cincinnati va salvar dues boles de partit en contra i després es va imposar en el joc decisiu. Tot i el cop, Kohlschreiber es va mantenir en la baralla i no es va cansar, i va arribar a salvar una bola per arribar al tercer 'tie-break'. Ferrer va culminar aquí una espectacular victòria que el porta ara a trobar-se amb el rus Mikhaïl Iujni.

En canvi, Robredo va aconseguir una fàcil victòria davant el local Sam Querrey. El tenista català va encarrilar ràpidament el partit després d'obtenir el primer set per 6-2 en tot just 25 minuts. I va poder tancar-lo encara abans si amb un 4-1 al marcador no s'hagués relaxat, concedint un trencament a l'estatunidenc.

Al segon set, el tenista espanyol ha acabat per sentenciar el partit gràcies a un matiner 'break' que va defensar fins a la finalització del partit. En la ronda següent, Robredo es veurà les cares amb el número u del món, el serbi Novak Djokovic.

Per la seva banda, el madrileny Fernando Verdasco va sucumbir (7-6(6), 7-6(5)) en un ajustat duel davant el croat Marin Cilic, que es va decidir a favor del croat en 'tie-breaks'. El croat es va cobrar una altra 'víctima' espanyola després d'acabar amb Feliciano López.

També es va acomiadar del Màsters 1.000 estatunidenc Roberto Bautista, que no va poder fer res davant del francès Gael Monfils, que el va derrotar per 6-4, 6-1 en menys d'una hora. El castellonenc, tretzè cap de sèrie, no va poder amb la fortalesa en el servei del seu rival, que tan sols va cedir una bola de trencament i que només va perdre onze punts amb el seu servei.

FEDERER, 300 VICTÒRIES AL MASTERS 1.000

El francès es mesurarà ara amb un dels protagonistes d'aquesta jornada de dimecres, el suís Roger Federer que va deixar un nou rècord en la seva carrera. El de Basilea es va imposar (7-6(4), 5-7, 6-2) al canadenc Vasek Pospisil per debutar amb victòria en el seu camí cap a un sisè títol a Cincinnati. Catorze anys després de la seva primera victòria en un Màsters 1.000 (a Miami), el de Basilea va sumar-ne la 300, el primer que arriba a aquesta xifra rodona.

Federer, que es va quedar sense arribar a aquest número diumenge passat en ser derrotat a la final de Toronto davant el francès Jo-Wilfried Tsonga, va haver de treballar la victòria davant un Pospisil que va plantar cara fins on va poder. Després que el suís guanyés el primer set, l'americà va respondre empatant el duel en el segon, també igualat. Tot i això, en el tercer parcial, Federer va marcar les diferències.