Robredo remunta i es mesurarà amb Wawrinka a vuitens

Tommy Robredo
MUTUA MADRID OPEN

MADRID, 31 ago. (EUROPA PRESS) -

L'espanyol Tommy Robredo ha aconseguit el pas a vuitens de final de l'Open dels Estats Units, quart i últim Grand Slam de la temporada, després de remuntar davant de l'australià Nick Kyrgios (3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-3), i s'enfrontarà al suís Stanislas Wawrinka, mentre que Pablo Carreño diu adéu al torneig nord-americà després de caure per un triple 6-4 davant del francès Jo-Wilfried Tsonga.

Robredo, setzè favorit, ha arribat a marxar 5-0 en el primer set davant del botxí de Rafa Nadal a Wimbledon, número 60 del rànquing ATP. Després d'això, el d'Hostalric ha aconseguit un 'break' i defensar els seus dos últims serveis, insuficient per remuntar el set.

El segon parcial ha començat també amb el català perdent el seu servei, però a partir d'aquest moment ha començat a restar millor i a moure l'oceànic per la pista. Els 'breaks' aconseguits en el quart i el vuitè jocs li han permès empatar el partit.

El tercer set ha deixat un duel igualat, amb tots dos defensant el seu servei, que ha hagut de definir-se al 'tie-break'. Robredo ha desaprofitat llavors una avantatge de 3-0 perquè l'australià es posés 4-3, però ha temperat els nervis i finalment s'ha imposat.

Un servei en el segon joc del quart parcial ha acabat per donar-li la victòria a l'espanyol a la central Arthur Ashe Stadium després de dues hores i 31 minuts, en un partit en el qual la diferència d'errors no forçats de cada jugador -15 del català per 47 de Kyrgios- ha marcat la contesa. Robredo buscarà ara com a mínim igualar els quarts de final aconseguits l'any passat.

Per a això, haurà de vèncer a vuitens al suís Stanislas Wawrinka, tercer cap de sèrie del torneig estatunidenc, que ha avançat sense haver de disputar el seu partit contra l'eslovac Blaz Kavcic, que s'ha vist obligat a retirar-se per una lesió al peu dret.

Així, Robredo i Wawrinka s'enfrontaran per novena vegada al circuit, amb sis victòries per a l'espanyol i dos per al suís, que tot i això va superar al català en el seu últim enfrontament, a vuitens de final de l'open d'Austràlia -on Wawrinka aconseguiria el seu primer títol de Grand Slam-.

Per la seva banda, el francès Jo-Wilfried Tsonga ha posat final aquest dissabte al camí de l'espanyol Pablo Carreño després de derrotar-lo en la tercera ronda en tres sets per un triple 6-4.

El de Le Mans, novè cap de sèrie i guanyador aquest mes del Masters 1000 del Canadà contra Roger Federer, ha mostrat la seva fortalesa davant de l'asturià, que buscava donar la sorpresa per continuar amb el seu camí en el primer Grand Slam en què ha superat el seu debut.

Tot i això, l'agressivitat del francès i el seu bon fer en els punts de 'break' que ha tingut en contra li han donat la victòria. Tsonga ha signat 32 guanyadors i ha salvat les sis boles de 'break' que el de Gijón ha tingut a favor seu, mentre que l'espanyol ha perdut de manera fatal una vegada el seu servei a cada parcial per dir adéu a Nova York.

© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés