Actualitzat 28/12/2014 21:16

El Reial Madrid es deixa el lideratge al Palau Blaugrana

Els de Las tornen a caure com en les vuit temporades anteriors en el feu blaugrana

BARCELONA, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Reial Madrid ha deixat el lideratge de la Lliga Endesa al Palau Blaugrana, després de tornar a caure (76-68) contra el FC Barcelona en una trobada en la que no ha pogut amb el joc interior dels blaugrana.

La trobada ha estat encapçadala per Justin Doellman i Ante de Tomic, amb 24 punts i 15 rebots en total, ni aprofitar les seves importants baixes en el perímetre.

Així s'ha tornat a consumar en una campanya més el malefici del Madrid al Palau, on no guanya gairebé des d'una dècada amb plantilles i tècnics de tots els calibres, i ha cedit el colideratge de la competició domèstica a l'Unicaja, que ha derrotat al Movistar Estudiantes i és primer per davant ara dels de Xavi Pascual.

Després d'una arrencada esperançador (6-11), el grup de Pablo Laso liderat per Sergio Llull semblava aliè a la pugna sota els anells.

En canvi, Tomic, el 'MVP' de l'exercici passat, Doellman i Thomas han estat imposant el seu poder a la zona visitant per donar un tomb a la trobada, que ja ha començat a canviar de guió (24-22) al final de la primera part sense que hi hagués notícies dels pivots blancs --Ayón, Reyes i Bourousis, només 4 punts entre els tres-- al descans.

La inèrcia s'ha consolidat al començament del segon quart, en què els de Pascual s'ha mogut en distàncies pròximes als 10 punts (39-29, 41-31), tot i que una tímida reacció amb un parcial de 4-9 va fer que la sagnia fora menor per als de Las fins a la cistella última de Marcelinho Horts (47-40, min. 20).

L'encert exterior de Llull i el lituà Maciulis, la millor peça blanca aquest diumenge, amb 14 punts, ha apropat el marcador (49-46, 54-51) a l'arrencada del tercer quart, en què els blaugrana s'ha començat a ofegar en la defensa del seu rival i no han trobat la via de penetració a la zona dels minuts anteriors.

Ha estat un miratge. Com també el triple de Carroll que ha tornat el desavantatge de 3 punts (63-60) al començament de l'últim parcial. Una sèrie de 8-0 per als locals (71-60) ha sentenciat ja a un Reial Madrid sense Sergio Rodríguez --a penes ha tingut una presència testimonial-- ni capacitat de resposta.

El Barça ha acabat de sentenciar la trobada en els minuts finals. Sense les seves estrelles, els blaugrana han mantingut el malefici per als de Las. Ho ha dit Horts amb el triomf ja a la mà en acabar el 'clàssic': "El Barça mai es rendeix. Cal honrar l'escut que tenim cosit en el pit".