Phelps s'imposa en els 100 metres papallona a Santa Clara

Michael Phelps
EUROPA PRESS

MADRID, 21 juny (EUROPA PRESS) -

El nedador estatunidenc Michael Phelps s'ha imposat en la prova de 100 metres papallona, empatant al primer lloc amb Tom Shields, al Grand Prix de natació de Santa Clara, on també va competir a la final de 100 metres lliure, en què va quedar en segona posició per darrere del seu compatriota Nathan Adrian.

En la seva tercera competició després de dos anys de retirada, el màxim medallista olímpic de la història --22 medalles, 10 d'elles d'or-- va aconseguir la primera posició en una de les seves proves fetitxe. El de Baltimore va fer un temps de 52.11, igual que Tom Shields amb el qual va compartir honors.

A més, es tracta de la primera vegada des del seu retorn en la qual Phelps disputa diverses finals. A Santa Clara, el millor nedador de tots els temps va saltar a la piscina per competir en els 100 metres lliure, on es va fer amb el segon lloc. La primera posició ha estat per a Nathan Adrian, actual campió olímpic de la modalitat, que ha aturat el cronòmetre en 48.17.

Amb aquest campionat, Phelps continua la seva preparació amb vista a una possible participació en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016. Al llarg del cap de setmana també competirà en les proves de 200 metres lliure i 200 estils.

Tot i haver estat retirat dos anys, el nedador nord-americà no està del tot satisfet amb el seu retorn. "És la tercera vegada que competeixo aquest any i la veritat és que m'agradaria fer un avanç més", ha assenyalat.

© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés