Actualitzat 06/09/2014 11:25

Neymar estrena capitania amb gol i victòria davant de Colòmbia

MADRID, 6 set. (EUROPA PRESS) -

La selecció del Brasil es va imposar a Colòmbia (0-1) a l'amistós disputat pels dos combinats al Sun Life Stadium de Miami (Estats Units), en què un gol de falta del barcelonista Neymar, que estrenava capitania, va donar la victòria a l'equip de Dunga, que debutava a la banqueta i que ha ofert la titularitat a l'atlètic Miranda i a l'exblanc-i-vermell Filipe Luis.

Tot i això, la selecció colombiana no va poder prendre's la revenja dels quarts de final del passat Mundial, en els que els de José Néstor Pékerman van caure per 2-1 davant dels homes llavors dirigits per Luiz Felipe Scolari. Això en part perquè el combinat cafeter va jugar amb deu jugadors la major part de la segona meitat, quan Juan Guillermo Cuadrado va veure la segona cartolina groga (min.49).

Va ser l'única nota discordant d'un duel que va congregar a més de 70.000 espectadors, que van presenciar com el lateral Camilo Zúñiga i Neymar es fonien en una abraçada 63 dies després que el colombià lesionés al brasiler i el deixés sense disputar el que restava de Mundial.

Sota el comandament de Dunga, el Brasil va començar fent-se a poc a poc amb el partit, tot i que sense grans ocasions, la més clara un gol anul·lat a Neymar en el minut 25 per fora de joc de Filipe Luis. Tot i això, Colòmbia va reaccionar per intentar sorprendre abans del descans, i gairebé ho va aconseguir al 42, quan Cuadrado va armar un potent tret que va obligar el porter Jefferson a l'estirada.

L'expulsió precisament de Cuadrado en els primers minuts del segon període va tornar el domini al Brasil. En el minut 83, Neymar celebrava la seva capitania amb la 'canarinha' amb un genial gol de falta per donar la victòria a la seva selecció.

El jugador del Reial Madrid James Rodríguez va ser titular davant la 'verdeamarela', tot i que sense massa incidència, i va ser substituït per Radamel Falcao, nou davanter del Manchester United, en el minut 77.