Actualitzat 07/12/2014 19:30

Messi capgira el partit contra l'Espanyol

BARCELONA, 7 Dic. (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona ha guanyat aquesta tarda al RCD Espanyol (5-1) en el derbi català gràcies a un Leo Messi que, autor d'un altre 'hat-trick', ha capgirat el gol inicial de Sergio García en 5 minuts.

Messi ha posat la 'maneta' al marcador amb el 5-1 final que ha donat peu a la festa blaugrana, i això que el conjunt blanc-i-blau ha quallat una gran primera part abans de veure's superat pels gols i creativitat del '10' blaugrana, ja màxim golejador de la història dels derbis.

Messi ha estat molt bé, treballant tot el partit fins i tot en defensa quan ha calgut, i un altre cop ha escrit una pàgina daurada en la seva particular història amb un altre 'hat-trick', i amb tres gols de bella factura, sobretot els dos primers. Amb ells, en 6 minuts, ha capgirat el partit, que ha quedat sentenciat pel 3-1 de Piqué de córner, així que podria dir-se que Messi ha guanyat aquest derbi.

Ha donat ales al Barça amb el seu gol just abans del descans, que ha fet mal a l'Espanyol. El seu gol en el minut 50, ha sentenciat als 'pericos'. I això que l'equip de Sergio González, tàcticament, ha estat fins i tot millor a la primera part. Però Messi, al '45 i el '50, ha acabat amb la seva bona defensa, amb la seva bona moral, i d'això no han sortit vius els visitants.

Piqué ha sentenciat, fent bo un centre de Rakitic des del córner que ha rematat de cap, arribant des d'enrere després de desfer-se de Bailly, per assestar un possible cop mortal a l'Espanyol. Al '77, un fresc i acabat d'entrar Pedro ha culminat una ràpida contra propiciada per un gran passi vertical d'Alba, des del lateral esquerrà a l'extrem dret. Després d'un gran control per encarar en velocitat a Casilla, estudiar-lo i enganyar-lo per marcar, s'ha rescabalat de la seva mala sort amb el gol.

Al '81 ha estat Messi qui ha tornat a marcar, amb una paret al primer toc amb Pedro, que si bé abans se l'ha quedat per a ell per al 4-1, aquesta vegada l'ha tornat de primeres i amb classe. L'argentí ha sumat un nou 'hat-trick' i ha amplait el seu rècord de màxim golejador, no ja en Lliga BBVA, que ho és, sinó en derbis contra el RCD Espanyol, doncs amb els seus tres gols ha superat a César, que va anotar 11, i Messi ja porta 12.

L'Espanyol ha fet molt bona primera part, molt seriosos enrere en defensa i sense cometre errors, com mai havia fet fins ara en aquest temporada fora de casa. En atac, més enllà del golàs del capità Sergio García, ha tingut una gran ocasió en les botes de Víctor Sánchez, en una contra, i una altra més per a Sergio García, que no ha aprofitat malgrat treure's ja una llosa de sobre.

I és que Sergio García no havia marcat mai al FC Barcelona, club en el qual va jugar ja en categories inferiors i en el primer equip la temporada 2003/04, ni amb Llevant, Saragossa, Betis ni Espanyol. Després de fins a onze partits en blanc, el capità espanyolista s'ha rescabalat amb un molt bon gol, que donava un premi just al seu equip.

Tot i això, s'han tancat enrere els de Sergio González, i malgrat el seu bon fer, ho han acabat pagant. El 4-4-2 es redibuixava en un 5-3-2 amb Víctor Sánchez, que ocupava per sorpresa l'extrem esquerre, es reconvertia en lateral, desgranant aquesta incògnita inicial en el dibuix de l'onze de l'Espanyol. Han aguantat bé, però després d'un 'frontó' blaugrana ha arribat el gol de l'empat de Messi.

Aquests dos gols han estat de gala, de bon derbi, com ha estat aquest partit, dels més igualats al Camp Nou des de fa temps. Primer, Sergio García s'ha aprofitat d'un passi precedit d'un robatori, a priori amb falta sobre Busquets, i se'n ha anat cap a Piqué, a qui ha encarat i superat per velocitat, i ha enganyat a Bravo, llançant-la al seu pal curt.

Després, Messi, que havia llançat una falta magistral prèvia al travesser amb el 0-1, ha igualat el derbi just abans del descans. Ha rebut en la frontal, on sol ser letal, i ha empatat la trobada. Després de rebre de Xavi, se l'ha posat bé, obrint espais, abans de donar-li una rosca diabòlica i amb precisió quirúrgica a la pilota per superar l'estirada de Casilla i ajustar-la al pal. Ha estat el gol que ha obert la llauna, després donaria la volta al partit en 6 minuts i li posaria la punta al final amb el seu 'hat-trick' després del gol de Piqué i donar-li una assistència a Pedro.