Publicat 08/03/2015 14:40

Golejada de líder - FC Barcelona-Rayo Vallecano, 6-1

Leo Messi Luis Suárez Barcelona Rayo
FCB

El Barça goleja al Rayo i recupera el lideratge després de la derrota del Reial Madrid

MADRID, 8 març (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona s'ha imposat aquest diumenge al Rayo Vallecano al Camp Nou (6-1), en el partit corresponent a la vint-i-sisena jornada de la Lliga BBVA, gràcies als gols de Leo Messi, que ha marcat un 'hat-trick' i supera a Cristiano Ronaldo en la lluita pel 'pichichi'; de Luis Suárez, amb un doblet, i Gerard Piqué, que li permeten arribar al lideratge després de la derrota del Reial Madrid a San Mamés.

El conjunt de Luis Enrique ha aprofitat aquesta vegada la nova ensopegada del Reial Madrid, a San Mamés davant de l'Athletic (1-0), i ha pujat al lloc més alt de la classificació amb una golejada davant del Rayo que li permet adelantar el seu màxim rival, el Reial Madrid, a tan sols 15 dies del seu duel directe al Camp Nou. El tàndem Messi-Suárez ha aniquilat als de Vallecas. L'argentí ha marcat un 'hat-trick' per igualar en el 'pichichi' a Cristiano Ronaldo i l'uruguaià ha obert i ha tancat el marcador per seguir el seu particular idil·li amb el gol.

El començament del partit ha estat trepidant però aviat l'equip blaugrana ha vençut la valentia rayista. Als cinc minuts de joc, Luis Suárez ha trobat espais en una intercepció de Xavi --titular al costat d'Iniesta per primera vegada aquesta temporada-- i no ha perdonat davant de Cristian Álvarez amb un bon remat.

Després del gol, el Barcelona s'ha aprofitat de la defensa avançada del Rayo però un altre cop l'uruguaià, a porta buida, i Pedro han fallat en la definició i han donat vida al Rayo. Els visitants s'han apoderat de la pilota i han arribat amb perill als voltants de la porteria de Bravo. Així, Trashorras ha tingut a les seves botes l'empat, però el seu magistral llançament de falta ha sortit fregant el pal.

En la segona meitat, el guió del primer acte es tornaria a repetir. Piqué va posar el 2-0 després de rematar a boca de canó un rebuig d'un cop de cap de Jordi Alba que s'ha estavellat al pal en un córner. Després del segon gol, en el minut 56 el col·legiat Gil Manzano ha xiulat penal sobre Luis Suárez --ha expulsat Tito per doble groga-- i Messi ha sentenciat després de de repetir la pena màxima que ha fallat en primera instància.

El gol ha despertat la gana de Messi per agafar a Cristiano al 'pichichi' i així ha igualat al portuguès a la taula de golejadors amb un triplet en 11 minuts. El segon de l'argentí ha arribat després de rematar un rebuig a tret de l'uruguaià Suárez i el tercer després de regatejar a un Cristian Álvarez desesperat.

En la recta final, el Rayo ha abaixat els braços i el Barça ha aprofitat la superioritat numèrica per donar un seriós correctiu a un Rayo que només ha donat la cara durant els primers 45 minuts. L'absència de Neymar ha motivat als seus altres dos socis i l'excel·lent societat que formen l'argentí i l'uruguaià ha aparegut per posar líder al Barça.

El millor jugador de la Lliga BBVA el febrer, Alberto Bueno, ha fet el gol de l'honor rayista amb un altre penal, que ha provocat l'expulsió de Dani Alves a falta de deu minuts pel final. Ja per acabar, un altre cop Suárez ha aparegut per tancar el festival blaugrana davant d'un bon Rayo que ha pagat molt cara la seva valentia. Els culers tornen al capdamunt. Set, partit i lideratge.

FITXA TÈCNICA.

--RESULTAT: FC BARCELONA, 6 - RAYO VALLECANO, 1 (1-0, al descans).

--ALINEACIONS.

FC BARCELONA: Bravo; Alves, Piqué, Mathieu, Alba (Adriano, min.69); Mascherano (Rakitic, min.60), Xavi, Iniesta (Rafinha, min.65); Pedro, Messi i Luis Suárez.

RAYO VALLECANO: Cristian Álvarez; Tito, Amaya, Abdoulaye, Insúa; Trashorras, Jozabed (Quini, min.65), Licà (Aquino, min.69), Kakuta; Bo i Leo Baptistao (Manucho, min.81).

6 - 1, min.91, Luis Suárez.

--ÀRBITRE: Gil Manzano (C. Madrileny). Va amonestar a Mascherano (min.29), a Alba (min.57) i a Adriano (min.90) per part del FC Barcelona. I a Trashorras (min.56) i Aquino (min.84) en el Rayo. Va expulsar per doble targeta groga a Tito (min. 26 i 55) en el Rayo i a Dani Alves (min.80) amb vermella directa al barça.

--ESTADI: Camp Nou. 87.151 espectadors.