Publicat 08/03/2014 18:43

Crònica del Valladolid - FC Barcelona, 1-0

El Valladolid treu els colors al Barcelona (1-0)

MADRID, 8 març (EUROPA PRESS) -

El Real Valladolid ha donat la sorpresa després d'imposar-se al FC Barcelona (1-0) gràcies al solitari gol de Fausto Rossi a la primera meitat, que serveix perquè els pucelans surtin del descens i que evita que el conjunt català es posi líder provisional de la Lliga BBVA.

El conjunt val·lisoletà va treure els colors al Barcelona en una setmana crucial per a les aspiracions europees de l'equip culé. Els de Gerardo 'Tata' Martino es van deixar els tres punts a Pucela i van mostrar la seva pitjor cara de la temporada abans d'enfrontar-se al Manchester City a la volta de vuitens de la Lliga de Campions. Fausto Rossi va anotar l'únic gol dels val·lisoletans, que aquest dissabte dormiran lluny de la zona de descens.

El 'Tata' no va voler arriscar i va treure el seu onze de gala davant del Valladolid. Fàbregas va ocupar el lloc de l'absent Iniesta al mig del camp, mentre que Messi, Pedro i Neymar van ser el trident ofensiu elegit per deixar al Barça al lideratge provisional. Els blaugrana van començar dominant i fent gala de la seva superioritat, però poc va durar l'alegria sobre el terreny de joc.

Als quinze minuts de partit, els pucelans van donar la sorpresa i es van avançar al marcador. Fausto Rossi, que portava dos anys sense marcar un gol, es va ficar sense cap marcatge dins de l'àrea i va aprofitar un rebuig per batre un Valdés que no va poder fer res per evitar que la pilota es colés a la porteria.

El gol va tenir un efecte demolidor sobre el Barcelona. El mig del camp es va mostrar sense idees i incapaç de portar la pilota jugada als voltants de la porteria del Valladolid. De fet, es reflecteix a les estadístiques blaugranes durant la primera meitat, en les quals els davanters no van tocar la pilota d'aquí a l'àrea.

Després del descans, el Barcelona va intentar imprimir un ritme més de partit i Messi va tenir a les seves botes l'ocasió per empatar en un mà a mà amb Mariño, que finalment va rebutjar sense problemes el porter local. Després de l'ocasió, els blaugrana es van bolcar en atac, i en els primers compassos del segon temps van mostrar millor cara que en tota la primera meitat.

Tot i això, poc va trigar a diluir-se la millora culé i una altra vegada van tornar a estavellar-se una i una altra vegada amb els defenses pucelans. Davant de la falta de mobilitat en tres quarts de camp, el 'Tata' Martino va moure la banqueta. Alexis i Tello van sortir per Cesc Fàbregas i Neymar, mentre que Sergi Roberto va sortir per donar descans a Piqué.

Lluny de millorar l'equip, els canvis van llastar encara més el joc del Barça. Durant els minuts finals, els de Juan Ignacio Martínez van saber fer-se forts en defensa i van aprofitar les ocasions al contraatac per crear alguna ocasió de perill. Finalment, la victòria es va quedar a Pucela i el Valladolid aconsegueix respirar i allunyar-se del descens. Per la seva part, el conjunt culé es va anotar la quarta derrota de la campanya.

FITXA TÈCNICA.

--RESULTAT: VALLADOLID, 1 - FC BARCELONA, 0 (1-0, al descans).

--EQUIPS:

VALLADOLID: Mariño, Rukavina, Rueda, Mitrovic, Peña(Sastre, min.59), Valiente, Rossi, Álvaro Rubio, Bergdich(Valdet Rama, min.70), Guerra i Manucho(Óscar, min.65).

FC BARCELONA: Valdés, Alves, Adriano, Piqué (Sergi Roberto, min.71), Mascherano, Xavi, Busquets, Cesc (Alexis, min.60), Messi, Pedro i Neymar(min.72, Tello).

--GOL:

1-0, min.17: Rossi.

--ÀRBITRE: Hernández Hernández (C.Las Palmas). Va amonestar Bergdich (min.46) Rossi (min.50), Peña (min.75) i Álvaro Rubio (min.80) per part del Valladolid i Piqué (min.65) per part del Barcelona.

--ESTADI: José Zorrilla. Ple.

© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés