Crònica del FC Barcelona - Getafe, 2-2

Lafita acomiada al Barça de la Lliga

El miraculós 'in extremis' punt del Getafe pot valer una salvació

MADRID, 3 maig (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona i el Getafe van empatar aquest dissabte (2-2) a la trobada de la 36 jornada de la Lliga BBVA disputada al Camp Nou amb un gol de Lafita en el descompte que acomiada als blaugranes del títol de la lliga, mentre que el punt aconseguit pels blavosos pot ser clau en la lluita per la permanència.

El repartiment de punts elimina gairebé matemàticament al Barcelona de la lluita per la Lliga ja que se situa a tres punts de l'Atlètic --en espera de la trobada que els blanc-i-vermells juguen aquest diumenge davant del Llevant--. Per part seva, el Getafe suma 36 punts i es queda provisionalment a tres per sobre del descens.

El match del Camp Nou va estar marcat per l'últim homenatge a Tito Vilanova on s'ha emès un emocionant vídeo dedicat a l'exentrenador culé. A la primera meitat, el conjunt del 'Tata' Martino no va dominar el joc com sol ser habitual i en un xoc gairebé sense ocasions va aparèixer Leo Messi al 23 per avançar al Barça i anotar el seu 28è gol en lliga --un més que Diego Costa i dos menys que Cristiano--.

Al minut 37 va arribar la polèmica al Camp Nou. L'asistència de Sarabia en el llançament de falta --amb cullera inclosa-- va ser controlada amb el pit de Lafita i va igualar el partit amb un tret creuat que no va poder parar Pinto. L'assistent va anul·lar el tant per possible mà però Teixeira Vitienes va donar validesa al gol perquè considerava pit i no mà el control del davanter blavós.

CESC REVOLUCIONA EL PARTIT, LAFITA 'MATA' AL BARÇA.

A la segona meitat, el Barcelona va pujar la pressió i va ficar als blavosos en el seu camp. Les ocasions anaven arribant tot i que els blaugranes no acabaven de materialitzar-les. Alhora, Alexis va rematar al travesser al 53 i Julio César va evitar el tant de Pedro quatre minuts després.

El 'Tata' va donar entrada a Cesc per Mascherano i el del planter culé va tornar a revolucionar el partit i al seu equip com en els dos partits anteriors --Athletic i Vila-real--. L'ex de l'Arsenal va aparèixer per donar l'asistència a l'àrea on Pedro va rematar contra la defensa madrilenya i en el rebuig Alexis va posar el 2-1.

Al tram final, el Getafe estava molt seriós en defensa sabent la seva delicada situació i arribava amb perill a l'àrea de Pinto. Sarabia va perdonar l'empat en el minut 80 amb una rematada des de dintre de l'àrea que va aturar el porter blaugrana. Ja en el temps de descompte, un gran centre de Gavilán el va rematar de cap a la xarxa un altre cop Lafita per posar el 2-2 al marcador, aconseguir un punt valuosíssim per al seu equip i acomiadar al Barça de la Lliga.

FITXA TÈCNICA.

--RESULTAT: BARCELONA, 2 - GETAFE , 2 (1-1, al descans).

--ALINEACIONS.

BARCELONA: Pinto, Alves, Mascherano (Fábregas, min.65), Bartra, Adriano; Busquets, Xavi (Song, min.82), Iniesta; Alexis, Pedro(Tello, min.91) i Messi.

GETAFE: Julio César; Valera, Alexis, Rafa, Escudero; Lacen (Míchel, min.85), Juan Rodríguez; Lafita, Sarabia, Sammir (Mosquera, min.68); i Colunga (Gavilán, min.46).

--GOLS:

1 - 0, min.23, Messi.

1 - 1, min.37, Lafita.

2 - 1, min.66, Alexis Sánchez.

2 - 2, min.92, Lafita.

--ÀRBITRE: Teixeira Vitienes, José Antonio (C. Càntabre). Va amonestar amb targeta groga a Mascherano (min.35), Dani Alves (min.38) i Adriano (min.90) al Barcelona; i a Lafita (min.41) i Gavilán (min.65) al Getafe.

--ESTADI: Camp Nou.

--INCIDÈNCIES: Es va guardar un minut de silenci en memòria de l'exentrenador del FC Barcelona Tito Vilanova, mort als 45 anys a causa d'un càncer a la glàndula paròtida. A més els blaugranes van sortir amb una samarreta del Barça commemorativa amb la inscripció 'Tito, per sempre etern'