Actualitzat 02/02/2015 11:17

Brady porta els Patriots a la conquesta

XLIX Super Bowl

MADRID, 2 Feb. (EUROPA PRESS)

New England Patriots va conquistar aquest diumenge la XILX edició de la Super Bowl, la gran final del futbol americà estatunidenc, després de batre els Seattle Seahawks per 24-28 en un emocionant partit, gràcies al lideratge de Tom Brady i a una acció defensiva en els instants finals quan el seu rival fregava el 'touchdown' que els hauria permès defensar l'anell de campió.

Els Patriots es van coronar per quarta vegada a la NFL, sempre en aquest segle XXI, on s'han convertit en una de les millors dinasties, i sempre amb el duet que formen l'entrenador Bill Belichick i el seu 'quarterback', Tom Brady, presents en tots els èxits d'aquesta franquícia, que es va rescabalar de les derrotes davant dels Giants en les seves dues anteriors aparicions.

Brady, als seus 37 anys, va aconseguir igualar en anells (4) a dos mites com el seu ídol de la infància, Joe Montana, i Terry Bradshaw, deu anys després de sumar el tercer, després d'un partit on, malgrat patir dos intercepcions, va llançar per a quatre 'touchdowns', i va trencar el rècord de Montana en Súper Bowls amb de 12. El rerequart dels de Boston sempre va prendre les decisions encertades en l'atac per permetre una remuntada mai vista en la història i per portar-se el seu tercer 'MVP'.

Els Seahawks, per la seva banda, van saber aguantar el seu començament fluix i amb un gran inici després del descans, van tenir el partit a la seva mà amb un avantatge de 24-14, però llavors ja no van tornar a anotar més. Així i tot, van tenir una última gran oportunitat amb menys d'un minut per jugar, però quan tots esperaven una envestida terrestre de Marshawn Lynch, Russell Wilson va decidir llançar, però Malcom Butler va llegir la seva intenció per evitar la recepció de Lockette i treure-li la glòria per centímetres als de Pete Carroll.

Els Patriots van ser els encarregats de manar durant la primera part. Com que Brady va assumir el comandament de les operacions ofensives i el seu defensa incomodava Wilson i no deixaven excessiu marge de maniobra a Lynch, els de Bill Belichik van acaparar les possessions ofensives. Els campions de la Conferència Americana van optar per atacs ràpids i per variar els seus receptors. Tot i això, els Seattle Seahawks van aguantar en peu els primers 15 minuts, amb una intercepció fins i tot a Brady, amb un preu alt per la lesió del seu autor, Jeremy Lane.

New England no va faltar a la seva cita de les seves últimes cinc Super Bowls i es va quedar a zero en el primer quart, però va tornar amb força en el segon període. Una altra bona possessió en atac sí va tenir en aquesta ocasió èxit amb el primer 'touchdown' de la trobada, obra de Brandon LaFell, tot i que abans se li va escapar per centímetres a Gronkowski.

SEATTLE TREU ELS GALONS DE CAMPIÓ

Però els de Pete Carroll van trobar resposta. El versàtil Wilson, capaç de córrer i llançar, va connectar una gran passada amb Matthews, que signava la primera recepció de la seva carrera, que va situar el seu equip per primera vegada al voltant de la zona d'anotació dels Patriots, on Lynch no va perdonar per igualar (7-7). Quedaven 2.30, un temps que va donar per a dos 'touchdowns'. Un de Gronkowski després d'un altre atac ben realitzat per Brady (7-14) i un altre, amb 31 segons encara per jugar, com a resposta de Wilson en forma de 'drive' fulgurant culminat per un Matthews que passava de secundari a protagonista.

Després del xou del descans comandat per una espectacular Katy Perry, els Seahwaks van sortir demolidors. La seva millora en atac es va confirmar, una vegada més avalada per Matthews, per col·locar-se per davant (17-14), però el seu defensa no va baixar el seu nivell i va interceptar per segona vegada Brady per recuperar una possessió en la qual Lynch 'va devorar' iardes i Wilson va llançar una altra passada de 'TD' (Baldwin) per obrir una bretxa al marcador (24-14).

La defensa dels de Bill Belichik no frenava amb tanta solvència l'atac del seu rival, perquè Wilson trobava els seus receptors, mentre que, en canvi, els actuals campions sí ho aconseguien, i van evitar encaixar en els dos següents 'drives' dels Patriots, que encaraven ja els últims 15 minuts amb un desavantatge mai remuntat en una segona meitat en la història de la Super Bowl.

Però els triple campions no es van rendir. Brady va recuperar sensacions i al costat de l'esmunyedís Edelman va aconseguir arribar a la zona d'anotació de Seattle per sumar el seu tercer 'touchdown' (Amendola) i estrènyer el partit (24-21) amb gairebé vuit minuts per jugar. Després, el seu defensa va provocar que els Seahawks no fossin capaços ni d'anotar ni de fer un 'drive' llarg, fet que els va donar temps per preparar un bon atac.

Brady va tornar a tirar de seguretat en l'ofensiva i va connectar una vegada més amb Edelman, aquesta vegada per a un nou 'touchdown' (24-28) que obligava Wilson a replicar per defensar el seu anell en dos minuts. Una recepció 'circense' de Kearse va posar Seattle amb totes les opcions, sobretot per la seriosa amenaça de Lynch, però la seva opció no va ser la que va triar Wilson i Butler va aparèixer del no res per liquidar totes les opcions dels Seattle Seahawks amb una intercepció vital i que va posar fi a un partit marcat per una petita baralla final.