Actualitzat 16/03/2015 17:35

El Jaén es menja el Barça i fa història

Jaén se come al Barça y hace historia en la Copa de España de fútbol sala

Els andalusos, debutants a la Copa, guanyen el seu primer gran títol i impedeixen el pòquer culer

CIUDAD REAL, 15, (De l'enviat especial d'EUROPA PRESS, David Aguilera)

El Jaén Paraíso Interior ha guanyat aquest diumenge el FC Barcelona (4-6) a la final de la XXVI edició de la Copa d'Espanya de futbol sala, en un partit històric per als andalusos, que van culminar la seva actuació a Ciudad Real com la van començar: donant una sorpresa amb majúscules.

El Jaén ha escrit el seu nom amb lletres d'or a la història del futbol sala nacional. El Jaén és il·lusió, és fe, és treball i és èxit. Sota la batuta de Dani Rodríguez, l'equip andalús ha protagoniztat la bomba més gran que mai ha vist la Copa. Una victòria que ha impedit, a més, que el Barça tornés a dominar el torneig.

Amb un pressupost deu vegades més petit que el del seu rival aquest diumenge, la victòria del Jaén és la més gran que ha aconseguit mai davant de més de 2.000 seguidors grocs --el doble dels quals acull el seu pavelló--, al Quijote Arena de Ciudad Real.

Els andalusos jugaven el partit de la seva vida i ho van demostrar ràpid. Al primer minut de joc una acció entre el capità José López i Wilde va fer saltar les espurnes. No s'havia superat el primer minut i la seva fam es va traduir en gol. Solano, lliure de marca al segon pal, va batre Sedano i va provocar l'èxtasi del Quijote Arena.

L'equip de Dani Rodríguez se sentia com a casa. Un ambient que va esperonar el Barça, "acostumat" a jugar amb el públic en contra. Els culers van portar el pes del partit i no van tardar gaire a generar les primeres ocasions de perill. Lin i Sergio Lozano van estavellar la pilota al pal.

El 9 del Barça va insistir amb xuts de de fora de l'àrea, però va arribar abans el segon del Jaén que el premi al domini blaugrana. Chino va aprofitar un desajust defensiu i --després d'una gran passada de José López-- el 0-2 es va fer realitat. El Jaén seguia somiant, Prieto continuava parant i la festa feia una bona estona que tenia color groc. David s'estava berenant a Goliat.

El tècnic dels andalusos va insistira a ajustar la defensa per mantenir la renda abans del descans, però el Barça va rondar tant la porteria contrària que va acabar marcant. Bateria va fer màgia, es va desfer del rival, i el seu xut el va rematar Ferrao al fons de la xarxa. L'1-2 tranquil·litzava els de Marc Carmona, que van encarar la segona part amb més fluïdesa.

El Jaén, d'altra banda, va continuar fent el seu joc, conscient que estava a tan sols 20 minuts de tocar amb les seves pròpies mans el cel de Ciudad Real. Carlinhos va avisar amb un tret al pal i Buendía, el golejador dels andalusos, va tornar a estirar la renda groga (1-3). Un xut potent que --sumat a les parades de Prieto-- va mantenir el Jaén per davant al marcador.

EL 'PORTER-JUGADOR' MATA EL BARÇA

Saad va fer por amb el 2-3 a la jugada immediatament posterior al gol andalús, però aquí va quedar tot. Marc Carmona no tenia una altra que agafar-se al 'porter-jugador' i va continuar apostant per ell. Va ser llavors quan el Jaén va treure més partit que mai. José López, MVP del torneig, Cuco i Chino van completar la golejada i la festa andalusa.

Wilde es va obstinar a maquillar el marcador i deixar-lo finalment en 4-6, a més d'acabar el torneig amb set gols en el seu compte personal. Poc li importava al Jaén. No quedava temps per més. "Això sap millor que la glòria. Ha estat la millor recompensa que m'ha donat la vida", va dir Cuco en acabar el partit. Els somnis, a vegades, acaben fent-se realitat.

FITXA TÈCNICA

--RESULTAT: FC BARCELONA, 4 - JAÉN PARAÍSO INTERIOR, 16 Mar. (1-2, al descans) - .

--EQUIPS.

FC BARCELONA: Paco Sedano (p); Aicardo, Lin, Sergio Lozano i Wilde -cinc inicial-- Ari, Gabriel, Dyego, Bateria, Saad, Rafa Usín i Ferrao.

JAÉN PARAÍSO INTERIOR: Alfonso Prieto (p); Carlinhos, Cuco, José López i Solano -cinc inicial-- Fabián, Borja Blanco, Chino, Rojas, Buendía, Campoy, Montes i Dani Martín.

4 - 6, min.40, Wilde.

--ÀRBITRES: Gutiérrez Llumeneres i Lope Díaz. Van amonestar a Gabriel   (min.11), Sergio Lozano (min.13), Dyego (min.28), Saad (min.29), Bateria (min.30) al Barcelona.

--PAVELLÓ: Quijote Arena. Ple. 5.000 espectadors.

--INCIDÈNCIES: El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, va presenciar el partit a la llotja d'autoritats al costat de Javier Lozano, president de la Lliga Nacional de Futbol Sala (LNFS).