Actualitzat 01/06/2014 11:54

Els Spurs se citen amb Miami a la final

MADRID, 1 juny (EUROPA PRESS) -

Els San Antonio Spurs es van classificar per a la final de l'NBA després de vèncer als oklahoma City Thunder a la pròrroga (107-112) en el sisè partit de la final de la Conferència Oest, i se citaran amb els Miami Heat a l'última eliminatòria per aconseguir l'anell, reeditant l'edició de la temporada passada, en què el conjunt de Florida es va coronar com a millor equip en el setè partit (4-3).

Així, San Antonio aconsegueix el seu segon títol de la Conferència Oest consecutiva i passarà a una final on podrà consumar la seva particular venjança amb els Heat després de perdre l'anell a les finals de la passada campanya. A més, els Spurs buscaran el seu quart anell a la sisena final de l'NBA que jugarà el conjunt texà.

Els de Gregg Popovich no es van relaxar al sisè partit i tot i patir un xoc dolent amb vista a la cistella --39 cistelles en 94 intents-- van saber fer-se forts a la zona i guanyar la lluita en el rebot ofensiu, aconseguint cistelles fàcils que li van permetre mantenir-se en el partit.

Oklahoma va començar millor la trobada, fent de Serge Ibaka el seu principal valedor en defensa i de Kevin Durant (31 punts) i Russell Westbrook (34 punts) els seus líders ofensius. Tot i això, els Spurs van saber contrarestar el gran començament local plantejant diferents alternatives des de la banqueta que van poder donar-li la volta al partit.

Entre ells, va aparèixer la figura estel·lar d'un Boris Diaw (26 punts) que va encarar a uns Thunder incapaços de consumar una bona avantatge al marcador. A la volta dels vestidors, els Spurs van aconseguir posar-se per davant i fer front a l'últim parcial amb uns deu punts d'avantatge que els hi deixaven el xoc de cara.

Així i tot, els locals no es van donar per vençuts i van aprofitar la gran rapidesa de Westbrook i de Durant per mantenir el duel igualat a base de contraatacs i jugades ràpides que van portar el sisè partit a la pròrroga (101-101).

Tot i això, quan tot semblava indicar que el conjunt d'Oklahoma mantindria la intensitat i empataria l'eliminatòria, va aparèixer la figura de Tim Duncan. El pivot americà va certificar el seu gran partit (19 punts i 15 rebots) i va anotar quatre punts decisius en el temps extra que van portar la victòria a Texas i que van donar la possibilitat als Spurs de venjar-se dels Heat a la final.

--ESTADÍSTIQUES DELS JUGADORS ESPANYOLS.

SERGE IBAKA: 16 punts, 4 rebots, 4 taps i 3 assistències.