Actualitzat 02/01/2015 12:03

Pau Gasol 'tapona' Denver i aconsegueix el primer triomf del 2015 amb els Bulls

Pau Gasol

MADRID, 2 Ene. (EUROPA PRESS)

Chicago Bulls van aconseguir la seva primera victòria del 2015 al derrotar Denver Nuggets (101-106) amb una notable actuació del pivot espanyol Pau Gasol, que va aconseguir batre el seu rècord històric amb 9 taps i es va quedar prop del 'triple-doble' (17 punts i 9 rebots), mentre que l'hispà-montenegrí Nikola Mirotic només va poder ajudar a la victòria del seu equip amb 3 punts.

La franquícia d'Illinois es va recuperar de l'última derrota de l'any davant Brooklyn (96-82) i es manté quarta a la conferència Est per sobre dels seus màxims rivals a la divisió central, Cleveland Cavaliers, els quals, a més, perdran la seva gran estrella, Lebron James, durant dues setmanes.

En el primer quart, Chicago va marxar perdent per només un punt tot i el 32% d'encert en tir que van tenir en aquest parcial. Pau Gasol va començar amb bons números el partit a l'aportar 7 punts, 4 rebots i 3 taps en aquest període.

L'encert de Wilson Chandler per a Denver en el segon parcial amb un homòleg de triples consecutius va ajudar a aconseguir un parcial de 10-0 a favor dels Nuggets que va obrir una bretxa al marcador al descans (53-42). L'aler va ser el màxim anotador dels seus al partit amb 22 tants, mentre que el base Ty Lawson va aconseguir 20 amb 7 rebots i 7 assistències.

Tot i això, Chicago va despertar durant el tercer quart quan Derrick Rose va aconseguir els seus primers punts i Jimmy Butler va recuperar el seu encert habitual en els últims partits, anotant 15 punts en aquest període i finalitzant la trobada amb 26. Per part seva, Rose va acabar el xoc amb 17 punts i 8 assistències. Això va fer arribar a l'últim quart amb els Bulls damunt per 3 (77-74).

El pivot de Sant Boi va aconseguir cinc dels seus nou taps al tercer parcial, de manera que igualava la seva millor marca en aquesta estadística que havia aconseguit dues vegades amb Memphis Grizzlies. Finalment, a l'últim quart aconseguiria un més superant la seva millor marca històrica i quedant-se a molt poc del 'triple-doble'.

Els Bulls van arribar amb avantatge a l'últim quart i van certificar la seva victòria des de la línia de personal on no van fallar primer Aaron Brooks i, més tard, Derrick Rose per posar el 106-101 al marcador final.

El català confirma amb aquest bon partit la segona votació per a l'All-Star en què seria titular a la conferència Est, mentre que el seu germà Marc podria ser també del quintet inicial de l'Oest si se segueixen mantenint els vots.

Al termini de la trobada també va parlar l'entrenador, Tom Thibodeau, sobre l'hispà-montenegrí de Chicago, Nikola Mirotic, del qual ha dit que havia vist coses "bones i dolentes" en els deu minuts que va jugar i en els que va aconseguir anotar 3 punts. El tècnic ha afegit que han de "seguir treballant" en la seva adaptació a la posició d'aler en algunes fases del partit. "Necessitarà temps. Crec que és difícil per a ell assimilar dues posicions en aquest moment", ha concretat.

A l'altre partit de la jornada, Minnesota va perdre el seu desè partit consecutiu davant de Sacramento Kings (110-107) sense el base espanyol Ricky Rubio que segueix convalescent de la seva lesió. Els Timberwolves ocupen l'última posició de la conferència Oest amb tan només 5 victòries al llarg de la temporada.