Publicat 30/03/2014 17:02

El FIATC Joventut venç a l'Iberostar Tenerife

MADRID, 30 març (EUROPA PRESS) -

El FIATC Joventut va aconseguir una gran victòria davant de l'Iberostar Tenerife (76-63) i va donar un pas molt important amb vista a la lluita per la classificació per als 'play-offs', en una jornada en la qual el FC Barcelona i el Reial Madrid van complir amb els seus compromisos de la lliga després de vèncer al Bilbao Bàsquet (104-75) i l'Herbalife Gran Canària (83-74), respectivament.

L'equip de Badalona es va imposar sense problemes a un conjunt tenerifenc que amb aquesta derrota es complica la seva presència entre els vuit primers classificats de la lliga. Liderats per un gran Tariq Kirksay, que va aconseguir un doble-doble de 18 punts i deu rebots, el Joventut va començar a encarrilar el xoc des del primer quart (21-13) i abans del descans l'avantatge s'ampliava fins a 13 punts.

A la volta dels vestidors, el conjunt canari va intentar reaccionar i va reduir l'avantatge fins als sis punts. Davant de la possible remuntada, els locals van tornar a imprimir un ritme més elevat al partit i van tornar a ampliar les diferències fins a 13 punts, renda final amb la qual s'acabaria el partit. Aquest resultat deixa 'la Penya' a la vuitena posició empatat a victòries amb el Cajasol, que cau a la novena plaça.

En el xoc encarregat d'obrir la jornada, el Barcelona va passar per sobre d'un Bilbao Bàsquet (104-75) que s'acosta perillosament a la part baixa de la classificació. El conjunt de Xavi Pascual va ser molt superior al seu rival i només li va fer falta un quart per agafar una renda més que suficient per guanyar el 'match' (32-15).

Els 17 punts d'avantatge amb els quals se'n va anar el Barcelona al descans es van ampliar al tercer quart, quan el conjunt blaugrana va quallar un altre parcial per emmarcar que va acabar per enfonsar als pupils de Rafa Pueyo (33-21). Al pla individual, una altra vegada Maciej Lampe va ser el millor dels locals després de fregar el doble-doble amb 19 punts i nou rebots.

Per la seva banda, el Reial Madrid va aconseguir una soferta victòria davant de l'Herbalife Gran Canària (83-74) que li serveix per mantenir la seva condició d'invicte als 25 partits que es porten disputats del campionat regular. L'Herbalife, sempre per davant al marcador, va acabar sucumbint al gran últim quart d'un conjunt blanc que cada vegada pateix més per guanyar els partits.

Al conjunt de Pablo Laso se li comença a veure el cansament acumulat de tants partits i cada vegada són més els rivals que li compliquen les coses als madrilenys. L'Herbalife Gran Canària va completar un gran partit i va ser capaç de plantar-li cara als líders durant tres quarts del xoc (57-61). Tot i això, el Reial Madrid va treure pit als últims deu minuts i van remuntar a un conjunt de Pedro Martínez que pot baixar a la cinquena posició de la classificació si l'Unicaja aconsegueix vèncer el seu partit.