Actualitzat 14/03/2015 21:05

El Barça assegura el lideratge a Ipurua

Messi asegura el liderato en Ipurua antes del 'Clásico'

MADRID, 14 Mar. (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona ha defensat el seu recent estrenat lideratge amb una victòria (0-2) a Ipurua aquest dissabte en la vint-i-setena jornada de la Lliga BBVA, de manera que el quadre culer assegura la primera plaça abans del clàssic davant del Reial Madrid diumenge que ve i a les portes de certificar el pas a quarts de la Lliga de Campions, liderat un altre cop per un Messi que ha signat els dos tants.

La vuitena derrota consecutiva de l'Eibar ha tingut a l'argentí com botxí. El '10' del Barça ha ajusticiat als locals des del punt de penal, a la primera meitat, i de cap a la sortida d'un córner, ja en la segona. Messi suma 32 gols, pichichi ja en solitari pels 30 de Cristiano, i el conjunt de Luis Enrique ha afermat el seu lideratge, en espera de poder ampliar-lo depenent del que faci el Madrid aquest diumenge a casa davant del Llevant.

L'Eibar ha mostrat organització i intensitat, però arribada la mitja hora, en una connexió Neymar-Suárez-Messi, l'argentí ha disparat a porta i la pilota ha acabat ensopegant a la mà de Ekiza. No havia creat ocasions clares, però la mobilitat en especial de l'uruguaià i l'argentí han exigit molt a la saga eibarresa. Oberta la llauna, el Barça ha començat a apropiar-se de la pilota i del ritme arribant al descans amb una pluja intensa que prometia batalla.

Tot i això, el bon fer de l'Eibar en tasques de contenció, que han deixat en un únic xut a porta als de Luis Enrique en 45 minuts, ha caigut als deu minuts de la segona meitat. En un servei de córner, Messi, lliure de marca, ha anotat de cap el segon de la tarda (0-2). Després, la llosa per als de Gaizka Garitano ha estat pesada, però així i tot han competit fins al final.