El World Travel Market premia la gestió turística del Park Güell de Barcelona

Publicat 6/11/2019 16:36:52CET
Xavier Marcé i Eloi Badia reben el premi World Responsible Tourism Awards
AJUNTAMENT DE BARCELONA

BARCELONA, 6 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha guanyat el premi World Responsible Tourism Awards a la millor iniciativa de gestió turística pel projecte de regulació de visitants del Park Güell, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

El premi s'ha entregat en el marc del certamen anual internacional del sector, el World Travel Market, i reconeix pràctiques i iniciatives en la gestió turística que poden servir com a referència i són reproduïbles a altres ciutats.

Els regidors de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, i el del districte de Gràcia, Eloi Badia, han estat els encarregats de recollir el guardó en mans dels responsables de World Travel Market, que se celebra a Londres.

Marcé ha subratllat la rellevància que es reconegui internacionalment la gestió de Barcelona en l'àmbit turístic com una "experiència de referència" per a altres ciutats, i Badia ha destacat la necessitat de gestionar l'afluència de visitants.

Badia ha recordat que la gestió del turisme ha de ser "transversal" perquè implica molts serveis com la mobilitat, l'espai públic i el transport públic, que han d'equilibrar-se per garantir la convivència amb els veïns.

La reducció de l'impacte de la massificació al parc i entorns és un dels objectius principals del Pla Estratègic del Park Güell, que es desplega des del 2017, tot i que l'accés a la zona monumental del parc es regula des de l'any 2013.