Publicat 10/1/2019 11:39:39 +01:00CET

Vodafone Espanya proposa als sindicats un ERO per a fins 1.200 treballadors, el 23,5% de la plantilla

Vodafone (arxiu)
VODAFONE - Archivo

MADRID, 10 gen. (EUROPA PRESS) -

Vodafone Espanya ha comunicat als representants dels treballadors l'obertura d'un procediment d'acomiadament collectiu "per raons econmiques, productives i organitzatives" que afectar un mxim de 1.200 treballadors, el 23,5% de la plantilla.

L'operador ha detallat que ha convocat els sindicats per iniciar a finals de gener el període de consultes d'aquest Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), un procés que es perllongar durant un mes i en el qual l'empresa buscar un acord amb els representants dels treballadors.

Referent a aix, afirma que, "sent sensible a l'impacte d'aquesta mesura, aborda la negociació amb la determinació d'aconseguir amb la representació social "el millor acord possible tant per als treballadors com per a l'empresa".

Vodafone Espanya explica que el procediment que aquest dijous arrenca persegueix "revertir la negativa evolució del negoci, reforar la seva sostenibilitat, protegir la capacitat d'inversió i dissenyar una organització més competitiva i millor adaptada al que demanen els clients"

Així, assenyala que en l'actual context de mercat la demanda de serveis segueix creixent de manera exponencial, per en canvi els preus no augmenten, com reflecteix que prop del 50% de les altes brutes estan associades amb ofertes "low i medium cost".

La companyia assegura que aix l'obliga a tenir una estructura de costos preparada per competir amb xit en tots els segments, una situació que ha portat ja a caigudes dels ingressos i del resultat brut d'explotació (Ebitda) en el primer semestre de l'actual exercici.

Així mateix, també afegeix que les actuals expectatives dels clients, que exigeixen una relació gil, senzilla i immediata, fan que Vodafone busqui un model organitzatiu més simplificat i que reforci la coordinació i sinergies entre els equips.