Vodafone Espanya proposa als sindicats un ERO per a fins 1.200 treballadors, el 23,5% de la plantilla

Publicat 10/1/2019 11:39:39CET
Vodafone (arxiu)
VODAFONE - Archivo

MADRID, 10 gen. (EUROPA PRESS) -

Vodafone Espanya ha comunicat als representants dels treballadors l'obertura d'un procediment d'acomiadament col·lectiu "per raons econòmiques, productives i organitzatives" que afectarà un màxim de 1.200 treballadors, el 23,5% de la plantilla.

L'operador ha detallat que ha convocat els sindicats per iniciar a finals de gener el període de consultes d'aquest Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), un procés que es perllongarà durant un mes i en el qual l'empresa buscarà un acord amb els representants dels treballadors.

Referent a això, afirma que, "sent sensible a l'impacte d'aquesta mesura, aborda la negociació amb la determinació d'aconseguir amb la representació social "el millor acord possible tant per als treballadors com per a l'empresa".

Vodafone Espanya explica que el procediment que aquest dijous arrenca persegueix "revertir la negativa evolució del negoci, reforçar la seva sostenibilitat, protegir la capacitat d'inversió i dissenyar una organització més competitiva i millor adaptada al que demanen els clients"

Així, assenyala que en l'actual context de mercat la demanda de serveis segueix creixent de manera exponencial, però en canvi els preus no augmenten, com reflecteix que prop del 50% de les altes brutes estan associades amb ofertes "low i medium cost".

La companyia assegura que això l'obliga a tenir una estructura de costos preparada per competir amb èxit en tots els segments, una situació que ha portat ja a caigudes dels ingressos i del resultat brut d'explotació (Ebitda) en el primer semestre de l'actual exercici.

Així mateix, també afegeix que les actuals expectatives dels clients, que exigeixen una relació àgil, senzilla i immediata, fan que Vodafone busqui un model organitzatiu més simplificat i que reforci la coordinació i sinergies entre els equips.

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 3. 3

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

 4. 4

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 5. 5

  Mor el filòleg Alberto Blecua als 79 anys, membre de l'Acadèmia de Bones Lletres

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista