Actualitzat 22/10/2015 17:01

UGT de Catalunya reclama regular les ofertes de treball per evitar la seva opacitat

BARCELONA, 19 ago. (EUROPA PRESS) -

La secretària d'Estat del Benestar i Treball d'UGT de Catalunya, Laura Pelay, ha reclamat aquest dimecres que el Govern espanyol reguli les ofertes de treball que hi ha al mercat perquè el sindicat les considera de "baixa transparència", i ha exigit que aquestes concretin salari, tipus de contracte, horari, temps d'experiència requerit i formació.

Així ho ha demanat en roda de premsa després de presentar l'informe 'Opacitat i precarietat en les ofertes de treball: el llegat de la crisi', un estudi sobre la precarietat i la falta de transparència de les ofertes de treball de portals web privats i públics.

L'anàlisi es va portar a terme durant la primera quinzena de juliol sobre 300 ofertes de feina que cobrien 606 llocs de treball vacants, i ha buscat estudiar la forma i el fons de les ofertes.

En relació amb la forma, s'ha desprès que el 71% de les ofertes no inclouen la dada del salari o remeten al conveni; el 52% ometen l'horari; el 30% el tipus de jornada, i el 13% el tipus de contracte.

Pel que fa al fons, l'estudi llança que el 46% de les ofertes de treball són temporals; el 18% són feina temporal amb opcions a ser indefinit, i un altre 18% és indefinit, el que segons el parer de Pelay és fer "una recuperació de pa per avui però al següent mes tornar a caure a l'atur".

El tipus de jornada oferta és en un 46% completa; en un 21% és parcial i en un 3% és per hores.

SALARIS

Als salaris s'ha referit com a "escandalosos", perquè el 37% dels oferts són d'11.000 euros bruts a l'any, equivalent a entre 5 i 8 euros l'hora i uns 948 euros al mes, i ha considerat que és una evidència que la feina que s'està creant és precari i mal pagat.

També ha destacat que el 22,89% de les ofertes es remet al conveni a l'apartat del salari, pel que són "opaques perquè la persona ha d'anar a buscar el conveni i després de tot mai sap el que cobrarà".

FORMACIÓ

En el referent a la formació requerida en aquestes ofertes, és de poca qualificació i per tant "la feina que es crea és de poc valor afegit, cosa que genera pocs llocs de treball i que a la llarga seran proclius a patir els vaivens de l'economia".

L'estudi llança que un 31% de les ofertes exigeixen un nivell d'FP1/cicle formatiu de grau mitjà/Batxillerat o FP2/cicle formatiu de grau superior, i un 36% un nivell d'EGB/ESO o Certificat d'estudis.

En relació amb l'experiència requerida, un 28% de les ofertes la sol·liciten sense especificar quin tipus, i un 26% demanen un any com a mínim.

Entre d'altres requisits, en les ofertes també apareix en un 81% la completa disponibilitat del candidat i en un 30% que tingui carnet de conduir.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés