Actualitzat 22/10/2015 16:40

Roqueta Origen preveu facturar 18,2 milions aquest any amb el focus en països emergents

BARCELONA, 5 jul. (EUROPA PRESS) -

El grup taverner familiar Roqueta Origen preveu créixer aquest 2015 un 4% i facturar 18,2 milions d'euros, respecte dels 17,5 milions de l'any passat, xifres que van suposar, al seu torn, un creixement de l'1,5%, tot això amb el focus centrat en l'entrada de països emergents com les Filipines, Malàisia i l'Índia, a més del Canadà.

En una entrevista d'Europa Press, el director general de Roqueta Origen, Ramon Roqueta, ha explicat que, segons el balanç d'aquest primer semestre, tot apunta que se superaran aquestes previsions, en part també gràcies a l'exportació, que ja suposa un 46% de les vendes.

La història de Roqueta Origen es remunta a 1199, data de la masia familiar ubicada a Avinyó (Barcelona) on els avantpassats de la família Roqueta van començar a treballar la vinya.

El grup taverner està integrat per quatre cellers: Abadal (Do Pla de Bages), Lafou Celler (Do Terra Alta), Crinera Vermella (Vino de la Tierra de Castilla) i Ramon Roqueta (Do Catalunya), la marca més exportada de les quatre --50 països-- i la que té més recorregut.

Roqueta Origen, que té 120 hectàrees pròpies i una plantilla de 70 persones, exporta els seus vins a països com Holanda, Suïssa, Alemanya, els Estats Units, Mèxic, el Brasil, Japó, Corea del Sud i la Xina: "Volem consolidar aquesta xarxa perquè creiem que encara tenim recorregut. Volem sembrar per recollir".

KM 0

Malgrat que el pes dels mercats exteriors cada vegada és més notable, el director general de Roqueta Origen ha defensat també la importància del mercat domèstic per l'aposta del consumidor pel quilòmetre zero --Catalunya, Balears i Llevant suposen el 85% de les vendes al mercat espanyol, tot i que els productes del grup també es distribueixen en altres zones com Madrid i Canàries--.

Roqueta Origen s'ha llançat a l'enoturisme, una activitat disponible a Abadal i Lafou Celler, que cada any atreu més de 4.500 persones que volen trepitjar vinya, tastar vins i provar nous maridatges.

Actualment la família treballa per llançar al mercat unes bótes de vi que tenen uns 70 anys d'antiguitat i que es van guardar dins els baixos de la masia Roqueta, un projecte que podria sortir a la llum el 2016.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés