Actualitzat 18/07/2018 19:42

Repartidors de Glovo denunciaran aquest dijous davant Inspecció de Treball la seva condició de falsos autònoms

Treballador de l'empresa Glovo muntant amb bicicleta per Madrid
Europa Press - Archivo

La companyia afirma que la relació amb els repartidors "s'ajusta a la legalitat"

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

La Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i un col·lectiu de repartidors de Glovo denunciaran la seva condició de falsos autònoms davant Inspecció de Treball aquest dijous.

Així ho ha explicat en un comunicat el Col·lectiu Ronda, que assessora els repartidors i que ha raonat que aquesta denúncia arriba després que la Inspecció de Treball de Barcelona considerés com a falsos autònoms als de Deliveroo, empresa que opera de manera similar que Glovo.

En concret, la Inspecció de Treball va considerar que els repartidors de Deliveroo tenen una relació laboral i no mercantil amb la multinacional i per això li reclama un total d'1,3 milions d'euros en quotes endarrerides a la Seguretat Social.

"La pretensió dels repartidors de Glovo és que Inspecció de Treball apreciï el caràcter laboral i no mercantil que mantenen amb l'empresa, ja que és la multinacional qui imposa de forma absoluta les condicions de prestació del servei i determina aspectes substancials de la seva vinculació, com la configuració dels seus horaris i els períodes de descans", ha exposat el grup d'advocats.

Ha agregat que als repartidors de Glovo se'ls nega qualsevol possibilitat d'intervenir de forma efectiva en el servei que presten, com ha defensat que es produiria si fossin treballadors autònoms, i que l'empresa ho fa per "esquivar la seva obligacions com ocupadora real i defraudar els pagaments a la Seguretat Social en concepte de cotitzacions".

Abans de presentar la denúncia, la IAC i el col·lectiu de repartidors de Glovo han convocat una concentració a les 10.30 hores enfront de la prefectura d'Inspecció de Treball de Barcelona.

LEGALITAT

Per la seva banda, la companyia ha insistit en un comunicat, que la relació que manté amb els seus repartidors "s'ajusta a la legalitat".

"Aquest convenciment parteix d'un fet que fins a fa molt poc no s'havia posat en dubte, el qual és la voluntat de les parts reflectida en un contracte que la seva característica més important és la total flexibilitat que, en ús d'una plena autonomia d'organització, decideix, quan i com va a prestar els seus serveis i si, una vegada iniciat el servei, li convé o no seguir realitzant-lo", ha explicat l'empresa.

Ha ressaltat que espera que amb la denúncia d'aquests repartidors aquest dijous succeeixi el mateix que amb la prèvia Inspecció de Treball a Barcelona, que ha assenyalat que "va validar inicialment el nostre model de negoci a les ciutats de Barcelona, Madrid i València".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés