Publicat 22/04/2021 21:01

Pacheco (CC.OO.) reivindica la millora de la negociació collectiva en els serveis virtuals

Taula rodona telemtica organitzada per Digital Future Society
DIGITAL FUTURE SOCIETY

El sindicalista demana definir el marc d'autonomia dels treballadors en referncia a les tecnolgiques

BARCELONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de CC.OO. de Catalunya, Javier Pacheco, ha assenyalat aquest dijous que és essencial millorar la negociació collectiva en els serveis digitals per garantir els drets dels treballadors ats que són encara "realitats complexes", i també ha demanat establir un marc jurídic.

Ho ha assenyalat així en una taula rodona telemtica organitzada per Digital Future Society sobre l'economia de les plataformes i el sector dels serveis virtuals.

Segons Pacheco, el propi marc de relacions laborals de carcter general tradicional "hauria de ser compatible amb les plataformes digitals", afegint que el projecte de Llei Rider hauria de tenir extensió a altres sectors laborals per trobar un equilibri.

També ha apuntat que el creixement de les plataformes digitals estan creant nous espais de precarietat en algunes ocasions "cronificada" i que, perqu aix no passi, s'hauria de definir el marc d'autonomia dels treballadors en referncia a les empreses tecnolgiques.

NORMATIVA

La normativa és important --segons Pacheco-- perqu no es perdin les condicions de treball amb la digitalització, per definir el terreny fiscal i la tributació i per mantenir l'ocupació, els drets laborals i la possibilitat de coordinar mecanismes de prevenció de riscos laborals.

L''ouishare connector', Albert Cañigueral, ha destacat en la taula de debat que s'ha de treballar l'mbit transnacional perqu un treballador pot estar en un país, el client en un altre i la plataforma en un altre, mentre que els termes de cotització estan "en clau molt nacional".

La cfo de la plataforma de serveis digitals Workana, Emilce Grimi, ha explicat, per la seva banda, que aquestes plataformes suposen un avantatge per a les empreses a l'hora de poder accedir al talent de forma immediata sense tenir en compte el localització, mentre que per als empleats freelance suposa accedir a clients sense tenir el seu propi negoci.

La directora de Digital Future Society, Cristina Colom, ha expressat que s'ha de fa una crida als governs i el sector privat per afrontar el conjunt de reptes que suposa la digitalització i comenar a implementar actuacions de manera que no s'arribin a crear societats "més desiguals de les quals existeixen actualment".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés