Publicado 17/02/2015 13:19

Més de 600 congressistes es reuniran a Barcelona en un congrés d'eficiència energètica i turística

Sònia Recasens, Pere Torres e Iñaki García-Ocejo
EUROPA PRESS

Es farà del 10 al 12 de març al CCIB

BARCELONA, 17 febr. (EUROPA PRESS) -

Barcelona ha aconseguit sumar en la seva llista de salons i certàmens la segona edició del Congrés d'Eficiència Energètica i Sostenibilitat en el Sector Turístic (eeST), que reunirà més de 600 congressistes --més de la meitat de Catalunya i la resta d'Espanya-- del 10 al 12 de març al CCIB.

Així ho han explicat aquest dimarts en roda de premsa el director general del grup editorial El Instal·lador --organitzador del congrés--, Iñaki García-Ocejo; el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres, i la tinenta d'alcalde d'Economia de l'Ajuntament, Sònia Recasens.

Després d'una primera edició a Palma de Mallorca, que va reunir 440 professionals, aquest congrés ha triat Barcelona pel seu potencial turístic: "La idea és que sigui un congrés itinerant. Escollim ciutats amb un fort sector turístic. Potser se celebren pròximes edicions a la Costa del Sol, Canàries o Madrid, però segur que tornarem a Barcelona".

El congrés inclourà conferències i taules rodones sobre la intervenció pública en la reconversió dels destins turístics, les infraestructures turístiques, l'aplicació de les noves tecnologies per fer els hotels més eficients i sobre projectes d'eficiència energètica que s'estan implementant a la ciutat.

Entre els ponents, destaquen l'eurodiputat i vicepresident de la Comissió de Transport i Turisme del Parlament Europeu, Istvan Ujhelyi; el president de la Junta Directiva del Consell Global de Turisme Sostenible, Luigi Cabrini; el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig; la directora general de Turisme, Marian Muro; el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos; a més de representants de cadenes hoteleres com Meliá, Riu i NH.

En el marc d'aquest congrés també se celebraran els Premis eeST 2014, que es lliuraran l'11 de març i que reconeixeran iniciatives d'eficiència energètica en el sector turístic per fer destinacions més sostenibles.

DESESTACIONALITZACIÓ DEL TURISME

Recasens ha sostingut que Barcelona està "molt satisfeta" d'haver captat aquest certamen perquè, d'aquesta manera, es posiciona al circuit internacional del turisme de negocis, que, segons la seva opinió, es combina de manera sostenible a la capital catalana amb el d'oci, aconseguint així una desestacionalització del sector.

El congrés girarà al voltant dels destins intel·ligents --ciutats reconegudes per usar de manera eficient i sostenible l'energia--: "La nostra política turística és intentar generar un turisme de qualitat en un país de qualitat", ha afirmat Torres.

ENERGIA MASSA CARA

"Tenim una energia que és massa cara, dependent i no prou sostenible. Fan falta polítiques públiques i privades per corregir aquesta situació", ha asseverat, i ha afegit que els edificis a Catalunya consumeixen el 30% de tota l'energia, el que ha considerat un percentatge molt elevat que dóna marge per actuar amb més eficiència.

A Catalunya, el 60% dels edificis van ser construïts abans del 1980, quan es van començar a establir les primeres exigències energètiques: "Durant l'últim any i mig hem fet 350.000 certificacions d'edificis, i tan sols el 5% havien aplicat mesures d'eficiència energètica".

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés