Mercadona culmina la substitució total de les bosses de plàstic per les de paper i material reciclat

Economia.- Mercadona culmina la substitució total de les bosses de plàstic per altres de paper i material reciclat
MERCADONA
Publicat 15/4/2019 12:24:59CET

Suposa reutilitzar 3.000 tones anuals de plàstic que recupera a les seves botigues, i que converteix en bosses per anar a comprar

MADRID, 15 Abr. (EUROPA PRESS) -

La cadena de supermercats Mercadona elimina aquest dilluns de manera definitiva de tots els seus establiments, més de 1.600, les bosses de plàstic d'un sol ús per a la compra i només oferirà als clients tres tipus de bosses: les de paper, les de ràfia i les bosses amb un 50%-70% de plàstic reciclat procedent de l'embalatge recuperat als seus establiments.

En concret, aquesta última alternativa és fruit del compromís conjunt de clients, treballadors i proveïdors, i de la seva implicació en l'aprofitament dels recursos, la reducció, la reutilització i el reciclatge per allargar la vida dels materials i evitar que acabin a l'abocador.

D'aquesta manera, per a la seva fabricació, la companyia, aplicant els principis de l'economia circular, reaprofita anualment més de 3.000 tones de plàstic procedent dels embalatges recuperats als seus establiments, que després envia als seus blocs logístics per logística inversa i des d'allà al gestor autoritzat Saica, que ho converteix en gransa, perquè el fabricant Plasbel li doni una segona vida en forma de bosses per transportar la compra, segons ha informat en un comunicat.

Mercadona culmina així un procés que va iniciar el 2018 en 66 establiments i que ha anat implantant a la resta de supermercats de la cadena de manera progressiva, en què 'el Jefe' (com la companyia denomina internament els seus clients) pot triar entre la tradicional cistella de ràfia de 50 cèntims, una bossa de paper a 10 cèntims, o una amb contingut de plàstic reciclat entre el 50% i el 70%, també a 10 cèntims. Totes aquestes opcions són reutilitzables i reciclables.

INSTAL·LARÀ UN MOBLE PER EVITAR EL BALAFIAMENT DE BORSES D'UN SOL USO

La cadena de supermercats presidida per Juan Roig instal·larà progressivament a tots els seus establiments un nou moble per a les bosses de plàstic que utilitzen els clients en les seccions de frescos, dotat d'un nou sistema dispensador que en redueix el desbaratament.

Mercadona ha precisat que aquest mecanisme de reposició és "més fàcil i intuïtiu" que l'anterior, i facilita aquesta tasca al treballador de la secció. Així mateix, està previst que aquestes bosses siguin substituïdes per unes altres de material compostable abans del 2021.

La cadena de supermercats col·labora des del 2001 amb Saica Natur, divisió del Grupo Saica que gestiona els residus i ofereix serveis mediambientals, a través dels seus productes Saica Zero, que miren de reduir la generació de residus, millorar-ne la segregació, així com minimitzar l'enviament a l'abocador i Saica Circular, és a dir, retornar al mercat com a nous recursos el que ja va ser utilitzat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental, per la qual cosa compta amb un sistema de gestió ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.