Mayol acusa l'oposició de fer demagògia amb els arbres metàl·lics de Barcelona i afirma que s'utilitzaran 20 anys

Actualitzat 27/11/2008 17:07:16 CET

BARCELONA, 27 de novembre (EUROPA PRESS)

La cinquena tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol (ICV-EUiA), ha acusat avui l'oposició de "fer demagògia" sobre els sis arbres metàl·lics de Nadal. La responsable de l'àrea de Medi Ambient ha assegurat que el consistori els utilitzarà un mínim de 20 anys, i que els amortitzarà en uns cinc.

CiU i PP de Barcelona van considerar ahir exagerat que l'Ajuntament gasti 214.000 euros en els sis arbres. ERC també ha rebutjat la idea de posar arbres metàl·lics, ja que considera que desnaturalitzen la ciutat. També ha al·legat que el cost és molt elevat, malgrat que funcioni en pedalejar o amb plaques solars.

En declaracions als periodistes, Mayol ha acusat l'oposició de tenir "la mala intenció d'instrumentalitzar" la qüestió dels arbres, que se situen al carrer. Ha considerat que pot ser "discutible" que agradin. Tot i això, ha defensat que és "una aposta en innovació" de la il·luminació nadalenca.

"Volem contribuir a donar calidesa a l'època de Nadal i ho fem de manera sostenible", ha afirmat. Els arbres són sis estructures d'acer d'uns 12 metres d'altura. Quatre d'ells funcionen amb energia solar i dos més són interactius, ja que s'il·luminen al complet pedalejant en bicicletes estàtiques.