LLEIDA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -
El director general d'Agricultura i Ramaderia de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Miquel Molins, ha presentat les mesures de prevenció i lluita contra el foc bacterià 2015 a la zona fructícola de Lleida --que afecta les comarques de Segrià, Noguera, Pla d'Urgell, Urgell i Garrigues-- als tècnics del sector de la fruita i de les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) de la zona.
Segons ha informat el Govern aquest dimecres en un comunicat, s'informarà de manera continuada amb la creació de l'Oficina del Foc Bacterià sobre la situació i les mesures de prevenció, i s'ha reforçat la prospecció de les plantacions sensibles per detectar el focus amb la contractació de 12 tècnics que treballaran amb els del Servei de Sanitat Vegetal i els tècnics de 25 ADV.
En relació amb les actuacions, els titulars de les plantacions afectades hauran d'extirpar i destruir les parts dels arbres amb símptomes o arrencar-los i destruir-los, i hauran de fer tractaments fitosanitaris preventius desinfectant les eines després de les operacions en cada planta i les màquines en el moment d'entrada de la maquinària a la parcel·la.