BARCELONA, 21 ago. (EUROPA PRESS) -
La Conselleria d'Agricultura ha realitzat un estudi de les instal·lacions de distribució d'aigua en granges porcines per reduir la producció de purins i minimitzar el seu cost associat, ha informat aquest divendres en un comunicat.
Aquesta acció s'emmarca en el projecte Life + "Futur Agrari", que té l'objectiu d'elaborar unes fitxes de caracterització dels abeuradors comercials de porcí perquè els ramaders disposin de més informació i una anàlisi de l'efecte de la pressió del circuit de l'aigua en el cabal de sortida de l'aigua.
L'estudi ha subratllat la rellevància que les instal·lacions de distribució d'aigua en granges porcines puguin garantir una pressió i un cabal estable i homogeni en tots els punts de sortida.
En cas contrari, caldria fer una selecció del tipus d'abeurador i fer una regulació individualitzada segons les condicions de la línia i el punt on estigui situat per minimitzar les pèrdues d'aigua.
A nivell general, quanta més pressió, més és el cabal, el que influeix en el volum de purins, i independentment del tipus d'abeurador, de mitjana passen d'1,25 a 2,61 litres per minut quan la pressió és de 0,5 a 4 bars.