El Govern català aprova el projecte de llei d'ordenació del litoral català

Publicat 17/10/2017 18:54:13CET

BARCELONA, 17 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern català ha aprovat aquest dimarts al Consell Executiu el projecte de llei d'ordenació del litoral, que ara podrà començar la tramitació parlamentària, i que preveu desenvolupar la competència exclusiva de la Generalitat en aquesta matèria, establert a l'Estatut.

En un comunicat, la Generalitat ha explicat que l'assumpció de més competències en la gestió del litoral per part de l'administració catalana no va ser acompanyada de la dotació de més recursos econòmics per desenvolupar-les.

Així, la llei "vol corregir aquestes manques" reservant a la Generalitat el paper d'administració de referència, però donant més competències als Ajuntaments i simplificant el procediment administratiu.

NOVES EINES

Per aconseguir els objectius de la llei, ha establert la creació del pla d'ordenació del litoral català, que serà l'instrument bàsic per a la gestió integrada de l'àmbit terrestre i marí de la franja de costa.

El pla caracteritzarà el litoral català, que definirà el seu estat de preservació, i fixarà quantes instal·lacions i de quin tipus pot acollir cada tram de platja.

La segona eina d'ordenació que crearà la llei serà els plans d'usos del litoral i les platges, que hauran d'impulsar els ajuntaments per ordenar les ocupacions d'instal·lacions desmuntables, tenint una vigència de quatre anys.

Els dos instruments es basaran en el catàleg de classificació de trams de platja que ha elaborat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i que divideix les platges en urbanes i naturals.

Segons aquest catàleg, els 70 municipis costaners catalans compten amb 596 trams de platja, dels quals 336 són urbans (56,28%) i 260 naturals (43,62%).

La Generalitat també crearà un cànon al seu favor sobre el rendiment econòmic d'aquelles concessions que ocupin permanentment el domini públic marítimoterrestre, com per exemple bars i restaurants.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2018 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.