Actualitzat 22/10/2015 16:52

Gay de Montellà (Foment del Treball) demana ètica a les pimes i "no ajudar els corruptes"

Munté destaca el paper "central i indiscutible" de les pimes en la recuperació

BARCELONA, 2 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha demanat aquest dijous a les pimes que "l'ètica i els codis de bon govern estiguin en el dia a dia" de les seves empreses, i ha instat els empresaris a no ajudar els qui són corruptes.

"No hem de ser els que ajudem els corruptes, sinó els que treballem", ha manifestat a la inauguració de la jornada de clausura del II Congrés de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya, organitzat per Fepime, i a la qual ha assistit la vicepresidenta de la Generalitat, Neus Munté.

Gay de Montellà ha afirmat que Catalunya necessita líders empresarials i que han de venir de micro, petites i mitjanes empreses, amb "capacitat, competència i compromís" i sempre amb ètica.

PAPER CENTRAL I INDISCUTIBLE

Neus Munté ha assegurat que la Generalitat tindrà molt en compte les conclusions d'aquest congrés perquè "és inqüestionable el paper central i insubstituïble de les empreses en qualsevol societat avançada", ja que ajuden a créixer i generar ocupació.

"Cal defensar el valor i el prestigi social de l'empresa perquè contribueix a la recuperació econòmica i també a la recuperació social", ha afegit, i ha traslladat als empresaris que tenen el Govern català com a aliat per defensar el seu paper, especialment el de les micro, petites i mitjanes empreses, les quals considera que cal prioritzar en el dia a dia de les polítiques públiques.

NÚRIA DE GISPERT

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha recordat que el primer congrés de Fepime es va realitzar el 2005, en un moment de bombolla, i ha celebrat que el segon té lloc en un moment en què "es comença a veure certa esperança" després de vuit anys de la pitjor crisi des del 1929.

Ha felicitat Fepime per un congrés "transparent i valent" que escolta els empresaris dels diferents territoris i sectors, i s'ha posat a disposició per buscar solucions, entre les quals ha nomenat la simplificació administrativa, i ha destacat que el Parlament aprovarà una nova llei la setmana que ve.

En la inauguració ha participat també el director de la representació de la CE a Barcelona, Ferran Tarradelles, que ha remarcat que un dels principals problemes d'Espanya és la morositat, ja que no es compleixen els màxims establerts per la legislació, i ha alertat que les grans empreses paguen més malament als seus proveïdors que l'administració.

CONCLUSIONS

El II Congrés va començar a Lleida el 22 d'abril i ha propiciat 12 trobades a diferents territoris amb els empresaris de cada zona, que ha permès a Fepime fer un document amb les principals conclusions agrupades en els àmbits de reforma administrativa i regulació, finançament, infraestructures, fiscalitat, R+D+I, internacionalització, formació, esperit empresarial, relacions laborals, energia i medi ambient.

El congrés ha posat de manifest que les pimes tenen necessitats sobretot en infraestructures de comunicacions i telecomunicacions --especialment la falta de fibra òptica, que rarament arriba als polígons industrials--, i es queixen també de la competència deslleial que suposen l'intrusisme i l'activitat no regularitzada, l'excessiva càrrega administrativa i la lentitud en els tràmits, l'accés al finançament, i la morositat.

S'ha corroborat que necessiten una simplificació administrativa; una millora de la fiscalitat --per exemple, demanen revertir la pujada de l'IVA, modificar el sistema d'IVA de caixa actual i reduir les cotitzacions a la Seguretat Social de la quota patronal--; instruments de finançament no bancari a causa de les garanties excessives que els bancs demanen a les pimes; i la reducció dels costos vinculats a l'activitat productiva, entre els quals destaca l'energia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés