Actualitzat 22/10/2015 16:44

Gay de Montellà afirma que el més important és que tot el món tingui un contracte

Joaquim Gay de Montellà
FOMENTO DEL TRABAJO

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 21 maig (EUROPA PRESS) -

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha afirmat aquest dijous que el més important és que tot el món tingui un contracte, tot i que les condicions no siguin les més avantatjoses, ja que reduir la taxa d'atur a Espanya és clau per a la recuperació de l'economia.

Gay de Montellà ha fet aquestes afirmacions a l'Hospitalet de Llobregat durant un esmorzar amb empresaris organitzat pel Fòrum Empresarial del Llobregat, al qual han assistit el tinent d'alcalde de Seguretat, Convivència i Civisme de l'Hospitalet, Alfons Bonals, i el president de l'Associació d'Empresaris del Baix Llobregat i l'Hospitalet (Aeball), Manuel Rosillo.

El president de Foment del Treball ha manifestat que "cal un esforç de tots per reduir les taxes d'atur".

"Als sindicats els solc dir que la nostra preocupació és que tot el món tingui un contracte, no que el contracte sigui el més avantatjós; mentre que els sindicats a vegades poden pensar que ells estan més atents o més influïts per la gent que té contractes i defensen fermament i amb molt criteri aquells drets que ja tenen al contracte", ha afirmat Gay de Montellà.

El líder de la patronal catalana ha assegurat que als empresaris "el que els preocupa és que tot el món tingui un contracte, tot i que sigui parcial o temporal, tot i que sigui en una escala salarial diferenciada, però que tot el món pugui tenir un contracte pensant en la persona i pensant que així l'economia es recuperarà molt més ràpid del que s'està recuperant ara amb aquesta debilitat que és la taxa d'atur".

Pel que fa a la situació política a Espanya, Gay de Montellà ha declarat que "s'està veient que el model que havia fins ara, d'un bipartidisme en la majoria de les autonomies, s'ha trencat i que pot haver dificultats de governabilitat tant en els ajuntaments com en les autonomies i a l'Estat".

Ha demanat confiar en la capacitat d'entesa dels partits polítics, i ha subratllat que la ciutadania ha mostrat el seu descontentament amb males pràctiques d'institucions, política, sindicats i empresaris i "és la que ha fet un càstig i la que ha volgut obrir més opcions a aquest bipartidisme que funcionava de manera mecànica i d'una manera bastant còmoda", ha afegit.

A preguntes dels empresaris sobre les diferències fiscals entre les comunitats autònomes, el president de Foment del Treball ha celebrat la proposta del president de C's, Albert Rivera, d'acabar amb el règim fiscal de Navarra i del País Basc.

"Estic d'acord amb això perquè penso que l'equilibri i la solidaritat seran complicats sempre que puguem dir 'és que l'altre té tal'" cosa.

"Últimament em diuen executius o empresaris que ser a Barcelona els costa 7.000 euros més que ser a una altra ciutat, i això no està bé i és el que no volem", ha respost Gay de Montellà.

També s'ha referit a l'impacte del debat sobiranista sobre les inversions a Catalunya i ha assegurat que no li consta que cap empresa hagi deixat d'invertir per la situació política.

"Jo puc dir que, per motius de sensibilitats, sí que és cert que s'han fet plans alternatius per si de cas i que hem vist ambaixadors que han vingut a preguntar més que abans, però no tinc cap fonament per dir que a Catalunya s'hagin perdut inversions", ha declarat el president de Foment del Treball.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés