Actualitzat 22/10/2015 16:06

El Fòrum Gastronòmic reunirà 200 expositors i seran protagonistes l'arròs i el moviment 'slow food'

GIRONA, 21 set. (EUROPA PRESS) -

El Fòrum Gastronòmic de Girona, que es farà del 15 al 17 de novembre al Palau de Fires i l'Auditori de Girona, reunirà 200 expositors del sector i tindrà com a protagonistes l'arròs i el moviment 'slow food' amb una conferència del seu creador, Carlo Petrini.

Segons han informat els organitzadors aquest dilluns a la presentació del Fòrum Gastronòmic, el certamen tindrà 17.000 metres quadrats, 2.000 més que durant l'anterior edició i té la inscripció de 50 noves empreses que participaran a l'esdeveniment per primera vegada.

El codirector del Fòrum, Pep Palau, ha destacat les novetats com la participació de Carlo Petrini, fundador del moviment 'slow food', i les activitats relacionades amb l'arròs que inclouran presentacions de cuiners com Nandu Jubany i també tindrà una zona pròpia --l'Espai de l'arròs--, on els assistents podran degustar diferents varietats d'arròs.

Alhora, Palau ha assenyalat la important presència de cuiners catalans i gironins: "Som dels millors del planeta i el Fòrum és la millor plataforma per projectar-nos en el món".

Altres cuiners destacats que passaran pel Fòrum Gastronòmic de Girona són els germans Roca, Sergio i Javier Torres, Jordi Cruz, Paco Pérez, Àngel León, Ricard Camarena, els francesos Alexandre Mazzia i Christophe Menges, i els italians Alessandro Negrini, Carmelo Chiaramonte i Pietro Leemann, entre d'altres.

Per a aquesta edició també s'han programat sessions sobre el món del vi --destaca la que Josep Roca oferirà a l'Auditori de Girona-- i, una vegada més, el Fòrum aposta pels dolços i la pastisseria amb diverses demostracions com la que oferirà Jordi Roca.

Els organitzadors han assegurat que amb la programació d'aquesta edició Girona es consolida com una de les seus fixes d'aquest certamen, que se celebra també a Barcelona i Galícia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés