Fiscalia ordena també a les policies locals catalanes investigar el referèndum

Policia Local de Lleida
Europa Press
Publicat 13/9/2017 16:18:01CET

Encarrega als Mossos que traslladin l'ordre per escrit i justificant de recepció

BARCELONA, 13 Set. (EUROPA PRESS) -

Les Fiscalies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona han cursat instruccions a les policies locals de tots els ajuntaments catalans per investigar qualsevol preparatiu del referèndum de l'1-O.

Així, els insta a actuar sobre la base dels articles 11 i 12 de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de Policies Locals de Catalunya, com a policia judicial, de la mateixa manera que ja ha sol·licitat investigar Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, segons ha informat Fiscalia.

Demana als cossos locals que investiguin qualsevol fet "encaminat a organitzar el referèndum il·legal i a intervenir els efectes o instruments destinats a preparar-lo o a celebrar-lo".

La Fiscalia demana que els encarregats de transmetre aquesta ordre siguin els caps de les unitats de policia judicial dels Mossos d'Esquadra, i concreta que es faci per escrit i interessant acusament de recepció dirigit als caps de les policies locals de cada demarcació.

Així, els insta al fet que, "davant l'existència o coneixement de qualsevol fet de la naturalesa descrita, o connexa, es procedirà a elaborar de forma urgent informe o atestat" amb totes les dades necessàries sobre la seva execució, autoria, participació i circumstàncies.

Aquest informe es remetrà amb caràcter urgent al fiscal cap de la Fiscalia territorial competent, per tal de remetre una còpia a les unitats de policia judicial de Mossos "a l'efecte de coordinació".

ACTUACIÓ IMMEDIATA

Segons la instrucció de Fiscalia, que complementa la dictada respecte a Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional, els policies locals "practicaran de forma immediata les diligències per acreditar els fets delictius i determinar responsabilitats penals.

Així mateix, procediran "directament" a adoptar mesures per intervenir instruments per celebrar el referèndum requisant urnes, sobres electorals, manuals d'instruccions, i impresos i propaganda electoral, entre d'altres.

Segons el document, la notorietat de la prohibició dels actes d'organització de l'1-O fa que qualsevol conducta d'autoritats, funcionaris públics o de particulars sigui indiciàriament constitutiva dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2018 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.